Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Besplatne maskice dobit će svi koji su u potrebi, grad ih je naručio 10.000, a to nije konačan broj

Humana je gesta možda skromna po vrijednosti, ali šalje važnu poruku. Nitko neće zaraditi previše, a svi će biti bogatiji.

U Slavonskom su Brodu pokrenuli akciju šivanja maski za umirovljenike i socijalno ugrožene! Besplatne maskice dobit će svi koji su u potrebi. Želi se tako pomoći i obrtnicima ali glavni je cilj ove humane geste poslati poruku najranjivijima – da nisu zaboravljeni i da se moraju čuvati, piše HRT.

Užario se šivaći stroj u ovom brodskom modnom salonu. Izrada maskica za umirovljenike i socijalno ugrožene, kažu, više je od običnog posla.

– Našli smo pravi pamučni prozračni materijal a da ipak štiti, dvostruke maske s nježnim gumicama da ne ošteti uha, rado ih radimo, rekla je vlasnica modnog salona, Slavonski Brod Lenka Kirioska.

Dvije tisuće pamučnih maski po deset kuna naručio je Grad od lokalnih obrtnika. Broj nije konačan. Šivat će se dokle god bude potrebno.

– Za nas radi šest krojačkih radnji. Ovom prilikom pozivam i sve ostale koji se žele uključiti da slobodno se jave u gradsku upravu, poručila je zamjenica gradonačelnika Slavonskog Broda Tea Tomas.

Volonteri su se već javili, pa je gospođi Katarini pošiljka stigla na kućni prag. Sretna je.

– E da moram od mirovine pa morala bih na nečem drugom uštedit, kazala je umirovljenica iz Slavonskog Broda Katarina Filipović čija mirovina jedva prelazi 2000 kuna nakon 32 godine staža.

– Jer dosta si umirovljenika ne može priuštit svakodnvene maske jer su one jednokratne, dan dva i trebalo bi ju po pravilu zamijenit. Ovo su ipak pamučne maske koje su perive, naglasila je volonterka iz Slavonskog Broda Marija Vrbljančević.

Humana je gesta možda skromna po vrijednosti, ali šalje važnu poruku. Nitko neće zaraditi previše, a svi će biti bogatiji.