fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Bill Belichick at the game

Bill Belichick dolazi u Zadar – Sportska ikona i najveći trener u povijesti američkog nogometa

Bill Belichick, svjetski poznata sportska zvijezda hrvatskih korijena i jedan od najuspješnijih trenera u povijesti američkog nogometa, dolazi na treće izdanje Sunset Sports Media Festivala koje će se održati od 6. do 8. lipnja u Zadru. U svojoj bogatoj karijeri vodio je nekoliko klubova u NFL-u, a najveći uspjeh postigao je s New England Patriotsima, gdje je godinama trenirao Toma Bradyja i osvojio šest naslova prvaka, postavivši rekord koji će teško biti nadmašen.

Belichick je vodio New England Patriotse kao generalni menadžer i glavni trener, često ističući svoje hrvatsko porijeklo. Njegova obitelj potječe iz Draganića kraj Karlovca, odakle su emigrirali u Ameriku. Na festival dolazi kao gost Pete Radovicha, ambasadora festivala.

„Ponosan sam što možemo ugostiti američku legendu Billa Belichicka u Zadru. Trener Belichick i ja dijelimo slično porijeklo, obojica smo rođeni i odrasli u Americi, ali poštujemo hrvatsko nasljeđe i volimo dolaziti ovdje. Znam da je Bill nekoliko puta posjetio Hrvatsku, ali ovo će biti njegov prvi javni nastup na Sunset Sports Media Festivalu. Veselim se što ću imati priliku razgovarati s njim o njegovom naslijeđu i mnogim drugim temama“, rekao je Pete Radovich, višestruko nagrađivani producent i kreativni direktor CBS Sporta.

Bill Belichick rođen je u Nashvilleu, a potječe iz Draganića kraj Karlovca. Hrvatsko porijeklo često je isticao noseći hrvatska obilježja na sportskim uniformama na važnim događajima diljem svijeta. Također, svojim humanitarnim radom podržava Croatian Scholarship Fund iz Kalifornije, koji dodjeljuje stipendije mladim talentiranim sportašima hrvatskog podrijetla u Americi.

Belichick, čije je izvorno prezime Biličić, započeo je trenersku karijeru 1975. godine kao pomoćnik u Baltimore Coltsima. Radio je za nekoliko NFL timova, uključujući Detroit Lions, Denver Broncos i New York Giants. Njegova impresivna karijera traje više od četiri desetljeća, a obilježena je rekordnim uspjesima, uključujući šest Super Bowla s New England Patriotsima. Njegov analitički pristup treniranju i sposobnost prilagodbe učinili su ga jednim od najcjenjenijih trenera u američkom nogometu.

„Prilika da ugostimo Billa Belichicka, jednog od najvećih trenera u povijesti američkog nogometa, izuzetna je čast za Sunset Sports Media Festival. Njegovo prisustvo podiže našu globalnu reputaciju i privlači pažnju sportskih stručnjaka iz cijelog svijeta. Belichickova postignuća i povezanost s hrvatskim nasljeđem najbolji su poziv svim ljubiteljima sporta da nam se pridruže u Zadru.“, izjavio je Damjan Rudež, direktor Sunset Sports Media Festivala i proslavljena NBA zvijezda.

Ovogodišnji Sunset Sports Media Festival obećava nezaboravan događaj za ljubitelje sporta i medija. Posebni gosti, uključujući nogometaša Alessandra Del Piera, autora biografija nogometaša Guillem Balaguea, sportskog velikana Ivicu Kostelića, tenisačicu Bojanu Jovanović i mnoge druge, podijelit će svoje priče i iskustva. Predavanja i paneli održat će se u Fortis Clubu, u Falkensteiner Resortu Punta Skala, poznatom po izvrsnoj usluzi i luksuznom sadržaju. Sve novosti pratite na društvenim mrežama festivala, osigurajte smještaj i nabavite svoju kotizaciju na vrijeme.