fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Bjelovar uskoro postaje prvi digitalizirani grad u Hrvatskoj

Danas je dan u kojem je grad Bjelovar napravio povijesni iskorak i ušao u 21. stoljeće, poručio je gradonačelnik Dario Hrebak nakon potpisivanja prvog dokumenta digitalnim potpisom.

Osim što su prvi hrvatski tax free grad te najtransparentniji grad u zemlji, Bjelovar će uskoro postati i prvi potpuno digitalizirani grad – gradonačelnik Hrebak danas je potpisao prvi dokument digitalnim potpisom, a iz grada najavljuju kako će sustav, koji će uvelike olakšati posao gradskim djelatnicima te maksimalno podići transparentnost i efikasnost rada, biti stavljen u funkciju tijekom rujna.

Potpisao sam prvi dokument digitalnim potpisom. U rujnu ćemo javno prezentirati naš projekt “Bjelovar-prvi digitaliziran grad u RH” kojim smo digitalizirali 100-tinjak poslovnih procesa koji se svakodnevno rade u gradskoj upravi. Ne možemo novo, moderno, bjelovarsko gospodarstvo 21. stoljeća graditi na starom, potrošenom, birokratskom modelu iz prošlog stoljeća! – poručio je gradonačelnik Hrebak na svom FB profilu.

Podsjetimo, krajem su prošle godine potpisali ugovor s tvrtkom In2 za milijun kuna vrijedan posao digitalizacije oko 100 poslovnih procesa gradske uprave, a otada su postali i najtransparentniji grad u zemlji. Građani su tako dobili potpun uvid u financije putem aplikacije preko koje se u realnom vremenu mogu pratiti svi izlazni računi i troškovi grada – mogu utipkati i ime bilo kojeg gradskog zaposlenika te saznati kolika mu je plaća, što je plaćeno službenom karticom i ostalo… Prije toga, Hrebak je građanima omogućio i uvid u proračun, i to do razine 4, koju u većini gradova ne vide ni gradski vijećnici.

gradonačelnik.hr/J.L.