fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Braća u Dubrovniku osmislila novi tip biznisa: 100% električno i 100% zeleno

Agencija je otvorena u studenom 2015, a prve ture počele su u lipnju te za sada broj dva zaposlenika.

Braća John i Ante Daničić otvorili su turističku agenciju Eco Tuk Tours Dubrovnik i pristupili poslovanju na, kaže, 100% električni i 100% zeleni način.  Nabavili su električna tzv. tuk tuk vozila, prva takva u Hrvatskoj i sa njima rade specijalizirane male turističke ture po  Dubrovniku i okolici.

Agencija je otvorena u studenom 2015, a prve ture počele su u lipnju te za sada broj dva zaposlenika. “Željeli smo obogatiti turističku ponudu grada i donijeti na tržište nešto novo te omogućiti turistima da uživaju u ljepotama Dubrovnika na ekološki prihvatljiv način. Nakon dugog istraživanja naišli smo na električna tuk tuk vozila koja su nas oduševila izgledom i mogućnostima”, vele Daničići. Od početne ideje do realizacije su prošle dvije godine u koje su uložili i u stručno osposobljavanje i edukaciju poput polaganja stručnih ispita za voditelja poslovnice, turističkog vodiča i profesionalnog vozača.

Danas je Eco Tuk Tours Dubrovnik dio poduzetničkog inkubatora razvojne agenciji grada Dubrovnika – DURA-e.  “Najveći adut našeg poslovanja su 100 posto električna vozila sa kojima radimo naše panoramske ture te individualni pristup gostima, što oni prepoznaju”, kažu. Primarno su koncentrirani na stvaranje ugleda agencije na tržištu, a svoju prednost grade na činjenici da turistima nude drugačiji doživljaj grada i okolice.

U turističke ture ubacili su neke stvari koje ostale agencije ne nude poput posjeta lokalnoj tržnici ili ratnom muzeju gdje se gostima trude dočarati kako je izgledao život pod opsadom i granatiranjem, ali i ture sa zalaskom sunca. “Reakcije su uglavnom pozitivne, a nailazimo na podršku lokalnog stanovništva. Zasad je najveći uspjeh što smo uspjeli realizirati našu poslovnu ideju te zadovoljstvo naših klijenata čemu svjedoče i odlične recenzije na TripAdvisoru”, poručuju braća Daničić.

Izvor: www.poslovni.hr |