fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Za četiri sata prikupljeno čak 38 doza krvi

Najbolji izbor brojnih Osječana, ali i gostiju u gradu kad je u pitanju kupnja svakako je Trgovački centar Portanova. I ove subote brojni su građani odlučili ondje provesti poslijepodnevne sate, a osim što su mogli kupovati, mogli su i sudjelovati u dobrovoljnoj akciji davanja krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Osijek.

Sedma ovogodišnja akcija darovanja krvi u suradnji s TC Portanova postigla je odlične rezultate. Od 16 do 20 sati, koliko je akcija trajala, prikupljeno je 38 doza krvi, a što je razveselilo i Martinu Hećimović, voditeljicu projekata u GD Crvenoga križa.

– Zanimljivo je što je od 38 građana koji su dali krv sigurno njih 50 posto prvi put odlučilo sudjelovati u akciji. Kažu da ih motivira to što mogu pomoći drugima, ali i znaju da je odaziv tijekom ljetnih mjeseci slabiji nego tijekom ostatka godine. Osim toga, rekli su da im baš odgovara poslijepodnevni termin akcije, tako da vjerujemo da više nećemo vraćati akciju u prijepodnevne sate, kao dosad – ispričala je voditeljica Hećimović, dodajući da je zbog objektivnih razloga 11 građana odbijeno i ovaj put nije bilo u prilici sudjelovati u akciji.

Inače, akcije dobrovoljnog davanja krvi ne prestaju. Tako će uz mogućnost davanja krvi u Zavodu za transfuzijsku medicinu osječkog Kliničkog bolničkog centra sutra (utorak) građani moći dati krv i u prostorijama GD Crvenoga križa, na Preradovićevu šetalištu. Ondje je akcija organizirana u vremenuu od 17 do 20 sati. M. Mihelić

Izvor: www.glas-slavonije.hr