fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Čudesan projekt se pretvorio u natjecanje svjetske razine

U trenucima kada je svijet pogodila velika pandemija koronavirusa, odnosno Covida-19, diljem planete prekinuta su brojna sportska natjecanja, a sami sportaši svaki na svoj način trude se održati formu kako bi se u što optimalnijem stanju vratili na sportska borilišta.

Još uvijek se ne zna kada će nogometna, košarkaška i druga prvenstva biti nastavljena niti kada bi trebala započeti druga natjecanja poput Eura ili Olimpijskih igara koja su također odgođena, jer uvijek postoji opasnost da se zbog bolesti sve otegne. Ne treba niti govoriti o tome kakav će to ekonomski udarac biti za brojne klubove i sportaše diljem svijeta, ali u čitavoj zbrci rodila se i jedna lijepa priča, točnije projekt četvorice prijatelja koji su organizirali veliki pikado turnir koji se u samo nekoliko dana pretvorio u natjecanje svjetske razine.

Naime, četvorka u sastavu Ivan Močić, Miro Buha, Vladimir Godinović i Ante Pešić osmislili su sjajan način bi ove teške dane u karanteni i samoizolaciji što brže prebroditi. Valja isknuti kako je pikado također jedan od sportova čije je prvenstvo u Hrvatskoj prekinuto na svim razinama, a prvotna ideja spomenutih fanatika bila je zadržati igrače aktivnima u ovim vremenima. Nisu mogli niti sanjati u što će se čitava priča u konačnici pretvoriti. Čim je pokrenut projekt svojim savjetima i idejama dimenziju više dali su mnogobrojni pikadisti diljem cijele Europe poput Zorana Halera i Ace Babića (Srbija), Pere Primorca (BIH) i Igora Peraka (Njemačka/Hrvatska), Anje Anić-Matić, Denisa Anića-Matića i Ivana Ribičića i drugih.

– Nadali smo se da ćemo okupiti barem 50-ak igrača iz Hrvatske i uže okolice. Ali, čim smo izašli s tom idejom u javnost vidjeli smo da je sve naišla na plodno tlo pa smo odlučili zavrnuti rukave i uvatiti se ozbiljnog posla. Rezultati našeg truda svakim danom su dolazili na vidjelo i spisak prijavljenih za prvi turnir, od četiri predviđena, iz dana u dan je strelovito rastao. Najfacinantnije u toj brojci od 300 ljudi je što se u njoj nalaze igrači amateri i početnici, ali isto tako i najveća svjetska imena PDC-a – kaže Močić.

Kada su hrvatski igrači u pitanju na listi se nalaze poznata imena u svijetu pikada poput Dragutina Pečnjaka, Alana Ljubića, Pere Ljubića, Romea Grbavca ili Nene Petrovića, dok su od stranih imena ovdje PDC igrače – Nizozemac Danny van Trijp, Austrijanac Michael Rasztovits, Nijemac Nico Kurz, ali i najveće ime ovoga turnira Chris Dobey ‘Hollywood’.

– Chris je jedan fantastičan i jednostavan čovjek koji je svojim sudjelovanjem digao ovaj turnir do neslućenih razmjera i dimenzija. Zamislite ovo, pogledate recimo jednom pikado na televiziji i sviđa vam se, naručite svu potrebnu opremu za igru, vidite ovaj turnir i odlučite se prijaviti (turnir je besplatan) i ždrijeb vas spoji sa Chris Dobyem, vi kao totalni amater imate mogućnost igrati sa TOP 10 PDC igračem, e to je ona posebna čar ovoga turnira. Kad smo krenuli nismo mogli ni sanjati o tako nečemu, ali to se sad upravo događa, a tek je prvi tjedan turnira. Najbolje tek slijedi…

Turnir se inače igra online putem web cama ili video poziva i aplikacija za računanje rezultata svima dostupna i jednostavna za korištenje, ali ono najbitnije je da imate dobru volju i otvoreno srce za nova prijateljstva diljem cijelog svijeta, jer ovi turniri su upravo to, besplatna ulaznica u svaki kutak ovoga svijeta i mogućnost stvaranja prijateljstava diljem svijeta iz topline doma.

– Naša najosnovnija ideja je bila baš kako i naziv govori ‘borba protiv ovog COVID-19 virusa’ ovim našim C.O.V.I.D. 2020. lijekom tako da vas zadržimo u svojim kućama i da što prije spriječimo ovo zlo što nam ne da iz kuće da se opet družimo uz pikado – završio je Ivan Močić.

Izvor: Sportske.jutarnji.hr