fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Čudo u 34. ulici: sićušna sova pronađena u božićnom drvcu

Kad je radnik koji je pomagao u postavljanju kultnog njujorškog stabla u ponedjeljak došao na posao nije ni slutio da će  otkriti sićušnu pticu zataknutu među  divovske grane božićnog drvca Rockefeller centra. Nazvao je svoju suprugu i rekao da moraju potraziti pomoć.

Njegova supruga nazvala je stručnjake iz Centra za divlje životinje Ravensbeard  i pitala bi li odveli ptičicu na rehabilitaciju. “Da,”, odgovorio je telefonom zaposlenik u Saugertiesu. Na trenutak je zavladala tišina, a zatim je supruga rekla: “U redu, nazvat ću vas kad se moj muž vrati kući”

Kad je zaposlenik susreo supruga na pola puta između New Yorka i utočišta, zavirili su u kutiju. To nije bila ptičica. Bila je to malena muška sova – koja u punoj veličini naraste samo 8,3  inča.

Spasioci su sovu nahranili i dali joj tekućine. Nakon što je u subotu prikolicom od Oneonte u New Yorku do Manhattana putovala 170 kilometara, definitivno joj je trebala tekućina.

Direktorica Centra za divlje životinje Ravensbeard Ellen Kalish rekla je da je sovu u srijedu vidio veterinar i dao joj je rendgenske snimke, a sova je tada proglašena sposobnom i zdravom.

“To je samo priča iz filma”, rekao je Kalish, koji se sada brine o ptici.

Tijekom posljednjih nekoliko dana, ptičica je “imala miševe koje može jesti”, rekla je, pa je sada “spreman za povratak” natrag u divljinu.