fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Dalmacijavino predstavila novi vizualni identitet

Nakon 70 godina postojanja, Dalmacijavino u novogodišnjoj noći na Splitskoj rivi predstavlja novi korporativni logotip, kao prvi korak u uvođenju novog vizualnog identiteta. Proizvodi s novim bocama i novim etiketama bit će predstavljeni na sajmu GAST koji se od 1. do 4. ožujka 2017. održava u Splitu…

„Od preuzimanja Dalmacijavina cilj nam je vratiti kompaniji mjesto koje joj pripada na tržištu, a osuvremenjivanje vizualnog identiteta je važan korak na putu ostvarenja tog cilja. Želimo da Dalmacijavino ponovo bude prepoznato kao snažan brend koji kupcima svih generacija nudi kvalitetne proizvode uz prihvatljivu cijenu“, naglasio je Luka Diel-Zadro, predsjednik Uprave Dalmacijavina, dodajući kako tvrtka radi i na povećanju kvalitete postojećih proizvoda te razvoju novih.

U 2017. godini Dalmacijavino predstavlja Kvasinu barrique, jedinu domaću kvasinu koja je tri godine odležala u barrique bačvama. Ovaj će proizvod biti jedinstven po tome što je kvasina rađena od grožđa visoke kvalitete, a na tržištu će se pojavljivati svake tri godine.

Tvrtka će proširiti ponudu vrhunskih vina i snažnije zakoračiti u premium segment tržišta.

Trenutačno je u segmentu vrhunskih vina Dalmacijavino prisutno s drniškim Merlotom. U 2017. godini na tržište se vraća Faros, vrhunski hvarski plavac mali, dok se u segmentu bijelih vina uvodi Pošip. Dalmacijavino u premium segment ulazi i s rakijom travaricom obogaćenom ručno branim autohtonim biljem koje raste u dalmatinskoj zagori.

„Cilj tvrtke je biti lider u Dalmaciji i jače se pozicionirati u svim krajevima Hrvatske, a plan je u sljedećih nekoliko godina napraviti i snažan iskorak na regionalna, ali i druga europska tržišta. U Sloveniji naša travarica već sada zauzima više od 90 posto tržišta, a Pipi se izuzetno dobro prodaje u Bosni i Hercegovini. Nedavno smo potpisali ugovore s distributerima u Austriji i Crnoj Gori. Prve isporuke svih kategorija naših proizvoda za ta tržišta kreću uskoro“, izjavio je Luka Diel-Zadro.

Novi vizualni identitet predstavlja Dalmacijavino kao suvremeni brend koji u sebi nosi pozitivan sentiment prošlosti i tradicionalne vrijednosti. Nepretenciozan, opušteni duh, vrhunska kvaliteta i pristupačna cijena povezuju pića poput vina, rakija i biljnih likera te kultnu dalmatinsku narančadu Pipi. Upravo je taj opušteni duh odabran kao smjernica za razvoj novog identiteta brenda Dalmacijavino, navodi se u priopćenju.