fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Dašak Slavonije stigao u povijesnu jezgru

Domaći slavonski proizvodi, vina, džemovi, razni suveniri – sve to pohrlili su ovog četvrtka ujutro mnogi Dubrovčani vidjeti prilikom otvorenja Vukovarske kuće u Ulici Marojice Kaboge.

Riječ je o trgovini zadruge ‘Vrhunsko vukovarsko’ koja želi predstaviti ono najbolje što Vukovar ima, ali i proizvođačima područja Vukovara pružiti mogućnost da se kroz ozbiljan pristup predstave na tržištu cijele Republike Hrvatske.

-Zahvaljujem Gradu Dubrovniku, Društvu prijatelja dubrovačke starine i Blagim djelima na ukazanom povjerenju i prilici da donesemo dio Vukovara u Dubrovnik. Mislim da vas nećemo razočarati. Vukovar je uvijek bio prepoznatljiv po Dunavu, industrijalizaciji, proizvodima, onda je sve to nekako bilo stopirano, ali on se vraća na poziciju na kojoj zaslužuje biti. Imamo puno toga za ponuditi i to ćemo vam kroz ovaj prodajno-prezentacijski prostor u samoj jezgri pokušati i dočarati. Nadam se da ćete biti posjetitelji Vukovarske kuće u ovome gradu – rekao je upravitelj Zadruge Vedran Barić.

Gradonačelnik Mato Franković podsjetio je kako su Vukovar i Dubrovnik dva grada prijatelja, koja su svaki na svoj način imali tešku sudbinu tijekom Domovinskog rata, dva grada koja su se na sasvim drukčiji način razvijala iza Domovinskog rata te se međusobno potpomažu i uvažavaju.

-Čast mi je i zadovoljstvo što će naši sugrađani, ali i naši gospodarski subjekti imati priliku osjetiti dašak Slavonije – rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava naglasio je kako je smisao ove kuće plasirati proizvode s područja Grada Vukovara, ali u predstaviti njihovu kulturu.

-Grad Dubrovnik i Vukovar prvi su gradovi prijatelji nakon rata što smo potvrdili i dva puta poveljama. Naša suradnja traje dulji niz godina u raznim segmentima. Ovaj projekt iskorak je u pravom smjeru jer se doista tiče života. To je ono o čemu govorimo prilikom povezivanja Plave i Zelene Hrvatske. Ovo neće biti lak put, ali je dobar početak da prvo razvijemo potencijal kod nas na kontinentu koji još uvijek ne postoji – istaknuo je Penava.

Izvor: DuList.hr; Foto: Dulist.hr