fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Devet dana ekstremnog sporta i dobre zabave

Devet dana vrhunske zabave, ekstremnog sporta, kulture i glazbenih događanja – upravo će tako izgledati sedamnaesti po redu Pannonian Challenge, koji i ove godine u Osijek dovodi najbolje svjetske skatere te inline i BMX vozače.

Nakon turneje zagrijavanja po Zagrebu i Rijeci, Pannonian se vraća na osječku Copacabanu, gdje su pripreme skateparka i tribina već u punom jeku kako bi sve bilo spremno za početak – skatenatjecanje. Naime, službeno će se otvorenje, već tradicionalno, održati u sklopu izložbe u galeriji Kazamat u petak, 15. srpnja, što će biti izvrstan uvod u mnoštvo događanja tijekom sljedećeg tjedna, sve do subote (23. srpnja).

Bogat program

Festival je pod pokroviteljstvom većeg broja sponzora, čime je i financijski omogućeno povećanje trajanja s četiri dana prošlih godina na ovogodišnjih devet, još bogatijih zanimljivim događanjima. Tako će posjetitelji, osim uživanja u ekstremnim sportovima iz skateparka, moći sudjelovati i u “kreativnim danima” festivala – u obliku raznih radionica za djecu i odrasle, poput DJ-inga, breakdancea, izrade grafita, beatboxa, ali i glume te oblikovanja skulptura.

No, najveća novost 17. Pannonian Challengea ipak je sudjelovanje u FISE Svjetskom kupu u BMX-u, čime je Osijek uvršten u pet postaja na trima kontinentima. Naime, Svjetski se kup održava u SAD-u, Kanadi, Francuskoj i Kini, a od ove je godine i Hrvatska na karti svijeta označena kao središte ekstremnog sporta. Stoga će i već dosad izvrsno natjecanje doći na još veću razinu, pa će posjetitelji uživati u još boljim vratolomijama, a vozači u većim nagradama, jer fond svih natjecanja iznosi čak 34.220 eura.

Cijene ulaznica

Naposljetku, treba istaknuti izvrstan glazbeni program, koji će posjetiteljima ponuditi istaknute DJ-eve, koji su i na prošlim Pannonianima pokazali svoju kvalitetu zabavljanja publike. Također, na svoje će doći i obožavatelji punka, jazza, dancea i hip-hopa, čime će se zaokružiti i upotpuniti cijela festivalska priča.

Što se tiče cijena – festivalska ulaznica iznosi vrlo dostupnih 150 kuna, dok se za samo sportska natjecanja, kao i samo za glazbena događanja treba izdvojiti 100 kuna. S druge strane, dnevne ulaznice kreću se od 30 do 60 kuna, gdje najviše iznosi upravo BMX natjecanje uvaženog Svjetskog kupa.

Sedamnaesti Pannonian Challenge stoga nikako nije za propustiti, jer nudi za svakoga ponešto, a produženje trajanja na osam dana samo garantira opušteniju atmosferu i omogućuje interaktivno sudjelovanje svih posjetitelja.

Izvor: www.glas-slavonije.hr | Marko MANDIĆ