fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Domaća tvrtka vodi primjerom: ‘Ulažite u svoje ljude, bez njih nema poslovnog napretka‘

Pored mora priča o odlasku iz Hrvatske, ponekad se pojavi poneka o uspjehu i ostanku.

Upravo takvu priču ponosno ističe Electronic Security, tvrtka koja je, s uredima u Zagrebu i Splitu, jedna od poznatijih tvrtki za tehničku zaštitu u Lijepoj Našoj. Njihov voditelj prodaje i marketinga, Marijan Kegalj otkrio nam je tajnu uspjeha i dugogodišnje prepoznatljive kvalitete rada.

„Od samoga osnutka tvrtke prije 30 godina, inzistiranje na kvaliteti je jedna konstanta u našemu poslovanju od koje ne odustajemo ni pod koju cijenu. Ono što je danas zasigurno veći izazov nego tada, jest brzina razvoja tehnologije i novih rješenja u sustavima zaštite koje kontinuirano pratimo. Jedan od najefikasnijih načina su redovite edukacije timova koji tako povećavaju svoje znanje ponaosob, a zatim podižu i općenitu razinu usluga koje nudimo svojim klijentima iz zaista širokog spektra industrija“, naglasio je Kegalj.

Filozofija tvrtke Electronic Security zahtijeva edukaciju svih zaposlenika, ali i vodstva, što ih čini potpuno neovisnima o određenim brendovima. Ističu činjenicu da djelatnici imaju neka od najvećih znanja u struci, što im omogućuje da provode kako implementaciju i servise vlastitih, tako i servise svih sustava koje su druge tvrtke ugradile.

Edukacije se provode u više oblika, a zaposleni se mogu educirati u svim sferama rada tvrtke. „Prva varijanta su terenske edukacije u kojima iskusan monter educira drugoga „u hodu“, a osoba koja uči susreće se s realnim situacijama pa lakše pamti činjenice i savladava praksu.

Druga varijanta su edukacije na kojima se okupi više zaposlenika, a jedan stručnjak iz tima im prenosi iskustva i daje korisne savjete, a korisne su i edukacije predstavnika tvrtki čije proizvode ugrađujemo“, ističe Kegalj i nastavlja: „Poslodavci moraju osvijestiti da bez ulaganja u znanja i nove vještine tvrtka ne može napredovati, pogotovo u brzo razvijajućim industrijama poput zaštite objekata“.