fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Donirali zaštitne vizire izrađene 3D printerima

Vinkovačka Tehnička škola Ruđera Boškovića darovala je svojim kolegama u Elektrotehničkoj školi “Mihajlo Pupin” u Novom Sadu 100 zaštitnih vizira koje dva profesora, Danijel Pobi i Zvonimir Međugorac, te ravnatelj Mate Vukušić već više od mjesec dana izrađuju 3D printerima u školskom informatičkom kabinetu.

Tu gestu vinkovačke srednje škole popratila je i vojvođanska televizija prilogom i razgovorom s ravnateljem novosadske škole Milanom Vukobratom, koji je podsjetio da te dvije škole surađuju već niz godina, te vojvođansku javnost upoznao s činjenicom da Tehnička škola Ruđera Boškovića od početka epidemije koronavirusa izrađuje zaštitne vizire i daruje ih zdravstvenim ustanovama diljem Hrvatske.

– Nedavno su nam se javili kolege iz Vinkovaca i rekli da će nam dostaviti donaciju od 100 zaštitnih vizira te nas zamolili da ih preusmjerimo tamo gdje je to najpotrebnije. Mi smo već ponudili vizire Kliničkom bolničkom centru Vojvodine u Novom Sadu i, kada preuzmemo pošiljku, proslijedit ćemo ih njemu. U ovome smo imali veliku pomoć hrvatskog konzula Hrvoja Vukovića, a on će i otići na granični prijelaz kako bi posredovao pri dolasku donacije u Srbiju.

Naša škola ima prijateljsku suradnju s mnogim školama u regiji, iz Slovenije, Mađarske, Sjeverne Makedonije, pa tako i s vinkovačkom, razmjenjujemo iskustava, posjećujemo se i imamo razmjenu učenika. Svi ti odnosi rezultirali su i ovom lijepom gestom vinkovačke srednje škole. Prijatelji se pokazuju u ovako teškim vremenima i naši prijatelji iz Vinkovaca priskočili su u pomoć i donirali nam nešto što je, vjerojatno, i njima jako potrebno – rekao je ravnatelj novosadske škole i javno zahvalio kolegama iz Vinkovaca na humanoj gesti.

Izvor: Glas Slavonije