fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Došli smo do šestog dana 52. Vinkovačkih jeseni – srijeda 13. rujna

Slavonski sokak, Vinski grad, Tamburica na Sokaku, Folklorne večeri i koncert Mate Bulića, obilježavaju šesti dan 52. Vinkovačkih jeseni. Kao svakog dana trajanja 52. Vinkovačkih jeseni.

Vinkovčani i njihovi gosti od 10 do 23 sata mogu posjetiti Slavonski sokak gdje se održava Sajam gospodarstva, tradicijskih obrta i rukotvorina i gdje mogu kušati i kupiti proizvode što su ih izložili obrtnici i poduzetnici. Svakog dana, od 17 sati do sat iza ponoći, vinoljupci će pronaći  puno toga zanimljivoga kušajući vrhunska vina 20-ak vinara, sireve ili delicije vrhunskih kuhara. Od 18 do 22 sata posjetitelje Slavonskog sokaka zabavljat će prvo Veky i prijatelji za one koji vole urbanu glazbu, a potom  TS Slavonski suton  za ljubitelje tamburaške glazbe.

U šatoru Vinkovačkih jeseni od 19 do 21 sat je završna večer Folklornih večeri na kojoj će nastupiti 13 KUD-ova. Svoje umijeće u pjevanju, sviranju i plesu pokazat će folkloraši iz Rajeva Sela, Novih Jankovaca, Đeletovaca, Privlake, Apševaca, Šiškovaca, Tordinaca, Soljana, Vođinaca, Đurića, Gradišta, Slakovaca i Vrbanje. Nakon završetka posljednje večeri Folklornih večeri, stručno povjerenstvo će zasjedati i odlučiti koji su KUD-ovi pokazali najviše i koji će biti ocijenjeni najvišim ocjenama, te kojima će pripasti čast da Vukovarsko-srijemsku županiju predstavljaju na državnim i regionalnim smotrama. Na Državnoj smotri izvornog hrvatskog folklora što se održava u sklopu 52. Vinkovačkih jeseni, u subotu i nedjelju, 16. i 17. rujna, Vukovarsko-srijemsku županiju predstavljaju prošlogodišnji pobjednici Folklornih večeri – KUD Tomislav iz Županje, KUD Slavko Janković iz Šiškovaca i KUD Šokadija iz Starih Mikanovaca.

U 22,30 sati u šatoru Vinkovačkih jeseni počinje koncert „kralja dijaspore“ Mate Bulića i trajat će do sat iza ponoći, a poznajući navike Matinih obožavatelja, neće biti iznenađenje ako mu ni u 1 sat iza ponoći ne daju da ode s pozornice.

U srijedu i četvrtak, 13. i 14. rujna, u sklopu 52. Vinkovačkih jeseni u organizaciji Hrvatske gospodarske komore ŽK Vukovar i Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije, održava se 7. Turistički forum kontinentalnog turizma. Forum se održava u Kongresnom centru hotela Slavonija s početkom u 10,30 sati, a tema je „Gastronomija – turistički proizvod Hrvatske“.

Izvor: Vinkovackejeseni.hr