fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Dubrovnik izabran u top 50 turističkih destinacija u projektu Smart Tourism Destinations

Grad Dubrovnik je od strane inicijative Smart Tourism Destinations izabran među 50 turističkih odredišta koja će dobiti priliku sudjelovati u nizu aktivnosti s ciljem unapređenja praksi održivog turizma.

Grad se prijavio na poziv „EU Destination Managers“ u okviru inicijative Smart Tourism Destinations Europske komisije, a kriteriji koje je trebalo zadovoljiti odnosili su se na prethodna iskustva, motivaciju i očekivanja te tehničke kapacitete destinacije. Korištena su iskustva i znanja dobivena kroz implementaciju projekata ALTERECO i Poštujmo Grad, stoga je izbor Grada kao dionika u ovom projektu još je jedna opipljiva potpora transformaciji destinacije u promotora i predvodnika održivosti i odgovornosti u turizmu, priopćili su iz gradske uprave.

Izabrani sudionici ovog projekta imati će priliku sudjelovati na raznim radionicama koje će voditi prepoznati stručnjaci iz raznih područja vezano uz tematiku „pametnog turizma“, dijeliti iskustva ostalih destinacija i učiti jedni od drugih – kako postati ili se poboljšati kao pametna turistička destinacija.

Smart Tourism Destinations je inicijativa Europske komisije za pružanje potpore gradovima EU-a u olakšavanju pristupa turističkim i ugostiteljskim proizvodima i uslugama kroz tehnološke inovacije.

Njihova misija je prenošenje znanja u primjeni inovativnih digitalnih rješenja kako bi pomogli gradovima turizam u vlastitim odredištima učiniti održivim i dostupnim te kako bi poboljšali doživljaj destinacije, pri čemu gradovi u potpunosti koriste svoju kulturnu baštinu i kreativnost.

Izvor: Morski.hr