fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Dvanaestu godinu za redom Osječko-baranjska županija nastavlja sufinancirati Program usavršavanja menadžera

Značaj PUMA programa, kao i potrebu za istim već jedanaestu godinu za redom prepoznaje i Osječko-baranjska županija, stoga je 27. rujna 2016. godine svečano potpisan dvanaesti po redu Ugovor o sufinanciranju PUMA programa između HUP-a i Osječko-baranjske županije.

Osječko-baranjska županija sufinancirala je provedbu ovog Programa od 2005. godine do danas u ukupnom iznosu preko 400.000,00 kuna, kroz programe edukacije prošlo je više od 2.000 polaznika, a što je dodatna mjera kojom županija pomaže našem gospodarstvu, očuvanju i otvaranju novih radnih mjesta, istaknuo je prilikom potpisivanja, župan Vladimir Šišljagić.

Uz zahvale na dugogodišnjoj suradnji, zamjenik glavnog direktora HUP-a Bernard Jakelić je istaknuo da je PUMA program najprije započeo u Slavoniji te je ubrzo pohađanje programa omogućeno i studentima Sveučilišta J. J. Strossmayera, obzirom da je PUMA program među studentima prepoznat kao nadogradnja sadržaju i strukturi formalnog obrazovanja, a što su i potvrdili studenti Ekonomskog fakulteta u Osijeku, Tomislav Brdarić i Antun Odobašić. Nadalje, Jakelić je nadodao da temeljem Sporazuma HUP-a i Ekonomskog fakulteta u Osijeku, otišlo se korak dalje, te kroz projekt obavljanja stručne studentske prakse, omogućeno studentima i obavljanje prakse kod članica HUP-a. Za navedeno je imalo posljedicu, uz učenje i konkrentno zapošljavanje.

Pri potpisivanju ugovora sudjelovali su predstavnici članica HUP-a – Milena Lukić, Agencija MBG Valpovo, te Branka i Vedrana Hitner, Carta Osijek koji su potvrdili važnost PUMA programa u njihovom redovitom poslovanju putem kojeg dobivaju dodatna znanja i vještine koje im pomažu u kvalitetnoj realizaciji poslovnih aktivnosti na svim razinama.

Izvor: Hup.hr