fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Mobilna rješenja u svijetu bespilotnih letjelica

Mobilna rješenja u svijetu bespilotnih letjelica – naziv je predavanja koje je na desetom Mobility Dayu održanom 29.09.2016. u hotelu Antunović održao Tihomir Šašić, voditelj programa Poslovna rješenja s bespilotnim letjelicama u IN2. 

Šašić je nabrojao osam ključnih tehnologija u razvoju koje su važne za poslovanje. To su: Internet of Things, proširena stvarnost, virtualna stvarnost, Blockchain, umjetna inteligencija, 3D printanje, roboti i naravno dronovi. Okupljene je upoznao s trendovima u području dronova te regulatornim okvirom u Hrvatskoj i svijetu, kao i smjerom u kojem će se on kretati u budućnosti.

S obzirom da je naglasak konferencije Mobility Day na primjeni mobilnih rješenja, predstavio je mogućnost izrade mobilnih aplikacija koje su namijenjene planiranje letova dronom i prikupljanjem podataka tijekom leta. Za tu svrhu postoji čitav niz senzora, kamera i druge opreme koja se može koristiti u poljoprivredi, građevini i nizu drugih područja. Uz razne poznate načine primjene poput mjerenja volumena nekog objekta ili procjena stanja poljoprivrednih površina, spomenuo je i neke nove koji se još testiraju poput mjerenja riječnog korita laserima koji prolaze kroz vodu.

Po završetku predavanja podsjetio je kako će konferencija DRONEfest koju je IN2 po prvi put organizirao krajem ožujka, biti ponovno organizirana sljedeće godine.

Izvor: IN2.hr