fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Elda ljetos otvorila novi pogon, a već na proljeće ulaže 30 milijuna kuna u treći

Nezaustavljiva globalna potražnja za elektronskim cigaretama i e-tekućinom slavonsku tvrtku Elda iz Nove Gradiške prometnula je u jednog od njegovih najvećih svjetskih proizvođača.

Nakon prošlogodišnjeg otvaranja drugog proizvodnog pogona i jedinstvenog europskog laboratorija za kemijsku analizu elektronskih cigareta, e-tekućina i kanabinoida vrijednog 24,5 milijuna kuna ovoga proljeća zagrist će u novi poslovni pothvat, izgradnju treće tvornice i razvojno-istraživačkog laboratorija čija će ukupna investicija premašiti 30 milijuna kuna.

U izgradnju se planira krenuti najkasnije u travnju dok je završetak predviđen za drugu polovicu 2018. Građevinska dozvola već je spremna, a trenutačno se prikupljaju ponude kojima će ponovno aplicirati za projektna sredstva EU-a. Razloga za strah da ih ne dobiju, kažu, nemaju.

‘Nema razloga da ne prođemo na nekom od novih natječaja EU-a jer smo besprijekorno završili prethodni projekt’, sigurno odgovara tportalu vlasnik i predsjednik Uprave Elde Dario Marenić koji se u poduzetničke vode upustio prije 37 godina TV prodajom. Za njega je uspješan recept poslovanja reinvestiranje svake zarađene kune u povećanje proizvodnih kapaciteta.