fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Ema nakon prolaska u finale: “Hvala svima u Hrvatskoj i inozemstvu. Puno mi znači”

EMA DONEV izborila je svoj cilj i zahvalila svima koji su joj lajkovima omogućili prolazak u finale globalnog natjecanja mladih znanstvenika Breakthrough Junior Challenge.

“Htjela bih vam samo zahvaliti na svim lajkovima, što ste pogledali moj video i na svim lijepim komentarima koje ste mi ostavili”, poručila je Ema.

“Iznimno sam zahvalna, jako mi puno ovo znači i želim zahvaliti svima u Hrvatskoj i u inozemstvu koji su me podržavali. Imam najviše lajkova od svih natjecatelja te sam dobila mjesto Popular Vote Top Score. Držite fige do 11. mjeseca kad ću saznati jesam li pobijedila”, zaključila je ova simpatična 14-godišnjakinja iz Ivanić-Grada.

Prvi potvrđeni finalist u top 5
Podsjećamo, dramatična završnica između naše Eme Donev i Abela Dagnea iz Amerike završila je Eminim vodstvom u broju lajkova. Hrvatska je za Emu osigurala 156.100 ukupnih lajkova na YouTube i Facebook videima, dok je Abel skupio ukupno 151.900.

Ema je prvi potvrđeni finalist u top 5, dok će se ostalih 15 kandidata boriti za preostala četiri mjesta ocjenom stručnog žirija.

Pobjednika odabire stručni žiri u kojem sjedi 14 vrhunskih stručnjaka iz NASA-e, International Space Universityja, kao i s Harvarda, Berkeleyja te drugih znanstvenih institucija.

Tko zapravo stoji iza natjecanja Breakthrough Junior Challenge?
Natjecanje sponzorira zaklada koju su osnovali suosnivač Googlea Sergey Brin, suosnivači Meta platformi (Facebook, Instagram, WhatsApp) Priscilla Chan i Mark Zuckerberg te velika imena zaslužna za ovo natjecanje, osnivači Yuri i Julia Milner te Anne Wojcicki. Cilj je proslaviti najbolji znanstveni rad i nadahnuti sljedeću generaciju znanstvenika.

Izvor: index.hr
Foto: Pixabay