fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

EU novcem će sagraditi moderni vatrogasni dom vrijedan dva milijuna eura

Među desetak projekata koje je gradska uprava Grada Supetra proteklih mjeseci pripremala za prijavu na različite natječaje za financiranje je i projekt novog, multifunkcionalnog Vatrogasnog doma vrijednog dva milijuna eura.

Realizacija ovog projekta jedan je od tri ključna cilja koja si je u svom drugom mandatu postavila gradonačelnica Ivana Marković koja ističe kako je sve spremno za projekt – riješena je sva dokumentacija, ishođene su dozvole, projekt je prezentiran u Ministarstvu poljoprivrede te je na inicijativu Grada Supetra odobrena i nova mjera za igradnju DVD-a u suradnji više JLS-a. U projekt bi se tako uključile i općine Nerežišće, Sutivan i Postira, s kojima Grad Supetar i inače izvrsno surađuje kada je u pitanju protupožarna zaštita, te jedni drugima uvijek priskaču u pomoć, bez obzira koja je stranka gdje na vlasti.

Gradonačelnica Marković ističe kako je sadašnji prostor u kojem je smješten supetarski DVD (ispod tribina nogometnog igrališta) neprikladan za čuvanje vatrogasnih vozila i tehnike kojom vatrogasna postrojba dobrovoljnog društva raspolaže, a uz to riječ je o prostoru koji nije u vlasništvu grada i samo je pitanje vremena kad će se iz njega trebati iseliti.

‘Izgradnjom vatrogasnog doma riješili bi nekoliko problema odjednom, povećali preventivu i ostvarili sigurnost naših stanovnika. Konačan cilj nije samo stvaranje neophodnih uvjeta za operativno i protupožarno djelovanje naših vatrogasaca već i njegova implementacija u cjelokupni društveni i gospodarski dio života Supetra, Postira, Sutivana i Nerežišća pa i našeg otoka u cjelini kako bi na kraju postao ne samo mjesto za obuku i educiranje novih vatrogasaca već i kao mjesto okupljanja našeg puka a posebice mladih”, navodi gradonačelnica.

Izvor: Gradonačelnik.hr