fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Europski tjedan mladih u Vukovaru- “Aktiviraj se i sudjeluj!”

Osmo izdanje Europskog tjedna mladih održava se diljem Europe od 1. do 7. svibnja 2017. Naglasak Tjedna mladih je na solidarnosti i društvenom angažmanu mladih u Europi te na pružanju informacija o programu Erasmus+.

Tim povodom, Mirovna grupa mladih Dunav, u suradnji s Gradskom knjižnicom Vukovar i novootvorenim odjelom za mlade “Spajalica”, organizira interaktivni promotivni dijalog pod nazivom “Aktiviraj se i sudjeluj! EVS volonteri Roberto Martinez Casariego Castrillo i Juliana Araújo da Silva iz naše udruge održati će interaktivna predavanja za mlade, te će mladima prenijeti svoja iskustva vezana uz EVS. Nakon predavanja bit će otvorena diskusija na kojoj mladi mogu pitati sve što ih zanima vezano uz ove teme.

Ciljevi oviih događanja su: razmjena iskustava i informiranje mladih vezano uz mogućnosti koje im se pružaju na lokalnoj, regionalnoj i europskoj razini ( volontiranje, mobilnost, e-savjetovanje, strukturirani dijalog, politička participacija).
U Hrvatskoj je središnji koordinator obilježavanja Europskog tjedna mladih Agencija za mobilnost i programe EU kroz Eurodesk centar Hrvatska koji djeluje pri Agenciji. Mirovna grupa Mladih Dunav ovo događanje provodi kao Eurodeskov multiplikator, a više informacija o Eurodesku, europskoj informacijskoj mreži za mlade pronađite na www.eurodesk.eu.

Radujemo se vašem dolasku! 🙂