fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Europsko prvenstvo mažoretkinja u Vinkovcima

VINKOVCI – Grad Vinkovci i Plesna udruga Vinkovačke mažoretkinje uspješno su organizirali Državno prvenstvo 2014. godine, što je bio dovoljan zalog za organizaciju Europskog prvenstva mažoretkinja koje će se ove godine održati od 22. do 25. rujna, a na kojem će nastupiti više od 2000 mažoretkinja iz cijele Europe. Prvi put na jednom prvenstvu starog kontinenta nastupit će i mažoretkinje iz Martinika, francuskog departmana u Karipskom moru.

– Europsko prvenstvo važan je društveni i kulturni događaj za Vinkovce, a svojevrsno je to i priznanje Plesnoj udruzi Vinkovačke mažoretkinje kao i Gradu za kvalitetan rad – istaknuo je gradonačelnik Mladen Karlić nakon što je ugovor o domaćinstvu prvenstva potpisao s predsjednikom Europske mažoret asocijacije Alenom Šćuricem.

– Ono što smo ovdje doživjeli tijekom državnog prvenstva 2014. godine, nismo nigdje. Cijelu gradsku upravu smo imali na dispoziciji 24 sata dnevno. Vinkovci imaju ono što malo tko ima – logistika je u vlasništvu grada, a uz pomoć te logistike mi rješavamo 95 posto naših potreba, tako da u financijskom smislu ovo prvenstvo neće biti zahtjevno – istaknuo je Šćuric.

Europsko prvenstvo mažoretkinja održat će se u pješačkoj zoni (paradni defile) te u sportskoj dvorani Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca (nastupi s koreografijom).M.Kokaj

Izvor: www.glas-slavonije.hr