fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Nitko ih nije želio kupiti niti za 1 kunu, a sada postaju najmoćniji medicinsko-turistički kompleks

Uskoro se može očekivati i preuređenje hotela Termia i proširenje Aqua Parka.

Malo je tko bio optimističan da Bizovačke toplice – najveći hotelsko-turistički kompleks u ovom dijelu Slavonije – mogu biti spašene od tereta nagomilanih dugova, a poslije i višegodišnjeg stečaja u kojem ih nitko nije želio kupiti ni za 1 kunu.

Danas ova tvrtka doživljava novi uzlet, a zajedno s njom i cijeli bizovački kraj, piše Glas Slavonije. Najveći bazen s umjetnim valovima u Hrvatskoj otvoren prošlog ljeta te novo moderno lječilište u kojem pacijenti, ali i turisti istinski uživaju od prije dva mjeseca, na koje se usko nadovezuju i stalno novi oglasi za novim radnim mjestima, više su nego dovoljna potvrda da su Bizovac i njegove toplice definitivno odlučili krenuti u smjeru zauzimanja pozicije najmoćnijeg regionalnog medicinsko-turističkog centra.

Kako nam je u prigodi otvorenja novog objekta lječilišta u kojem se nalaze prostorije za medicinsku skrb i fizikalnu terapiju s 56 najsuvremenije opremljenih bolesničkih soba i dva apartmana i ukupno 116 kreveta potvrdio direktor Sunčanih toplica d.o.o. Stjepko Bulić, novo lječilište jedna je od kapitalnih investicija na području istočne Hrvatske. Njegova gradnja trajala je šest mjeseci, a uz novi objekt golemu vrijednost čini i najava da će se u idućem vremenu sadašnji broj od 105 zaposlenika u hotelu i lječilištu postupno povećavati za još pedesetak novih djelatnika.

Otvorenje nove zgrade trećeg i najmlađeg lječilišta u Hrvatskoj predstavljalo je tek drugu fazu investicijskog projekta u Bizovačke toplice koji se realizira na površini od 31.521 četvorni metar i ukupne je vrijednosti oko 100 milijuna kuna.

Vlasnici planiraju s investicijama i korak dalje, pa valja uskoro očekivati i preuređenje hotela Termia, čime će se povećati broj kreveta i kategorizacija hotela i proširenje Aqua Parka koje predstavlja završnu fazu investicijskog ciklusa, čime će ovaj najprepoznatljiviji slavonski brand dodatno učvrstiti svoju poziciju na tržištu. U sklopu toga posjetitelje će zasigurno oduševiti i dotjerani vanjski bazen te proširen i uređen prostor oko bazena za ugostiteljske usluge i vanjska igrališta te najava realizacije projekta Kino na otvorenom i obnove unutrašnjih bazena, koja će postojeću ponudu podići na znatno višu razinu.

Izvor: www.poslovni.hr