fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Tri dana dječjeg plesa, pjesme, glume i recitacije

NAŠICE – Završnom priredbom zatvorena je jučer prijepodne 20. Smotra dječjeg stvaralaštva Društava Naša djeca Hrvatske, koja se proteklog vikenda održavala u Našicama, u organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske i Društva Naša djeca Našice. Za trodnevnog druženja djeca su pokazala što su uz pjesmu, ples, glazbu, dramsko-scensku igru i recital tijekom godine radila u svojim lokalnim društvima. Ovogodišnja, jubilarna smotra okupila je oko 570 sudionika, od čega 455 djece članova recitatorskih, scenskih, lutkarskih, likovnih, glazbenih i plesnih skupina iz 25 društava Naša djeca. Samo u programu otvorenja i zatvaranja smotre sudjelovalo je 176 djece.

Smotra je započela otvaranjem izložbe dječjih radova u hotelu Park Panolija te prigodnim programom u Domu kulture, a svečano su je otvorili gradonačelnik Krešimir Žagar, predsjednica Društva Naša djeca Našice Darija Vlajnić i tajnica Saveza društava Naša djece Snježana Krpes.

– Jedna od aktivnosti Saveza društava Naša djeca Hrvatske je Smotra dječjeg stvaralaštva ‘Radost, igra i stvaralaštvo’ koja se održava od 1993.godine, a dvije godine nije se održala. Svake je godine domaćin Društvo Naša djeca nekog grada, a ove su godine to Našice. Na smotrama dječjeg stvaralaštva do sada je sudjelovalo više od 15.000 djece i izvedeno je 1200 nastupa. Kada govorimo o tim brojkama, onda se vidi koliko je ljubavi i truda uloženo u dječje stvaralaštvo – istaknula je tajnica Saveza društava Naša djeca Hrvatske Snježana Krpes.

Prigodnim riječima nazočnima se obratio u ime Osječko-baranjske županije, supokrovitelja smotre, dožupan Dragan Vulin, a svečanosti otvorenja nazočili su i koordinatorica volontera Društava Naša djeca Marina Žilić, predsjednik Županijske skupštine Antun Kapraljević i potpredsjednik Gradskog vijeća Našice Hrvoje Šimić.

Na 20. Smotri dječjeg stvaralaštva predstavila su se djeca DND-a iz Bakra, Crikvenice, Čakovca, Donjeg Miholjca, Dubrovnika, Jelisavca, Karlovca, Koprivnice, Krapine, Križa, Kutine, Našica, Ogulina, Požege, Poreča, Preloga, Pule, Osijeka, Slatine, Šibenika, Tuhelja, Varaždinskih Toplica, Vinkovaca, Vukovara i Zaboka.

U 36 nastupa i 13 izložbi dječjih radova predstavljene su tri recitacije, pet monologa, dva recitala, pet scenskih igri, dvije lutkarske igre, sedam suvremenih plesova, jedan mažoret ples, pet klasičnih plesova, jedan narodni ples, tri dječja zbora, radioemisija i vokalna izvedba.

Snježana FRIDL