Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Eurosport se vraća u Hrvatsku preko Sportske televizije

Sportska televizija (SPTV) postigla je dogovor o suradnji s Olympic Channelom, globalnom olimpijskom platformom u vlasništvu Međunarodnog olimpijskog odbora i partnerom Eurosporta i Discovery Communicationsa. Od 18. rujna gledatelji će na Sportskoj televiziji moći pratiti sportske vijesti i međunarodne sportske prijenosa u produkciji Olympic Channela odnosno Eurosporta.

Ovaj dogovor je značajan s obzirom na to da Olympic Channel promovira olimpijske vrijednosti i prati sve olimpijske sportove. pa i one za koje većina komercijalnih televizija nije zainteresirana. U to se uklapa i Eurosport koji nudi mnogo raznovrsniji sadržaj od većine drugih sportskih kanala. Između ostaloga, Eurosport ima ekskluzivna europska prava za prijenos ljetnih i zimskih olimpijskih igara od 2018.do 2024. godine te je time postao partner Međunarodnog olimpijskog odbora.

“Prenoseći nagrađivani olimpijski sadržaj najviše produkcije napravili smo ključan korak u razvoju SPTV-a, i to u izazovnom razdoblju pandemije koronavirusa”, ističu na Sportskoj televiziji. “Prepoznati smo od strane inovativne globalne platforme koja emitira u 206 zemalja i producirala je 76 originalnih serija i filmova te više od 25 tisuća video priloga koji pokrivaju sve olimpijske discipline.”

Sportska televizija je specijalizirana sportska televizija u stopostotnom vlasništvu Hrvatskog olimpijskog odbora koja je s emitiranjem započela 4. travnja 2011.

Olympic Channel je globalna olimpijska platforma pokrenuta 21. kolovoza 2016. godine, a Eurosport je najveći europski sportski kanal, dostupan u 59 zemalja na 20 različitih jezika i implementiran u više od 116 milijuna kućanstava. U stopostotnom je vlasništvu američkog medijskog diva Discovery Communications.

Eurosport je u studenom 2016. počeo emitirati dva programa na hrvatskom jeziku, ali projekt je ugašen 30. lipnja 2018. nakon što su vodeći telekom operatori odlučili ukloniti Discovery programe iz svoje ponude.