fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Finalistice za Miss Hrvatske pripremaju se u Vinkovcima

Grad Vinkovci i hotel Slavonija Vinkovci domaćini su sedmodnevnih priprema finalistica izbora Miss Hrvatske za Miss svijeta 2017., a prema hodogramu, 19 djevojaka očekuje jako naporan tjedan u Vinkovcima.

– Vinkovci su odabrani za pripreme jer sam ja rodom iz Slavonije i željela sam djevojkama prenijeti tu toplinu koju u sebi ima Slavonija i sami ljudi. Budući da se sam izbor održava na moru, željela sam pokazati da Hrvatska ima puno ljepota, ne samo more, nego i Slavoniju. Osim toga, Slavonija se uvijek nekako zaobilazi pa sam željela to ispraviti. Tijekom tih tjedan dana natjecateljice će snimati videorazglednice, službene fotografije na raznim lokacijama grada Vinkovaca, ali i prolaziti edukaciju od mentora za kategorije sport, multimedija, top-model, intervju i talent i kroz sve dobivati bodove i boriti se za što bolji plasman – rekla je Maja Vračarić, vlasnica licence izbora Miss Hrvatske za Miss svijeta 2017.

Djevojke će u okviru 52. Vinkovačkih jeseni biti na otvorenju Folklornih večeri, gdje će se svaka djevojka predstaviti u nošnji svoje županije, te će sudjelovati na jednoj debati, što je pojasnila Vračarić.

– Studenti visoke poslovne škole doći će u Vinkovce te će izabrati temu i na temelju te teme, obično je to tema vezana uz djevojke, one će iznositi svoje mišljenje. Moram napomenuti da je uloga studenata potaknuti djevojke da razmišljanja budu različita i da tako dobijemo presjek kakva je koja djevojka, koliko se ona bori za svoj stav – rekla je Vračarić.

Ono što Miss Hrvatske mora imati u sebi, prema riječima Maje Vračarić, to je djevojka koja je pristojna, odgovorna, vesela, obrazovana, svestrana, talentirana i “kad imate takvu djevojku, to je onda Miss Hrvatske.”

Na ovom izboru sudjeluju tri djevojke koje dolaze iz Slavonije i Baranje, a to su: Helena Matošević (Miss Požeško-slavonske županije), Valentina Jackiv (Brodsko-posavska županija) i Ivana Grgurević (Miss Vukovarsko-srijemske županije). Sve tri djevojke u razgovoru su istaknule da je najvažnije druženje i da ovakvim izborom mogu steći nova prijateljstva, a što se očekivanja tiče za Biograd na Moru, sve su složne u jednom – da će dati sve od sebe kako bi dostojno prezentirale županiju odakle dolaze.

Veliki finale izbora održat će se 26. rujna u hotelu Ilirija smještenom uz samu staru jezgru grada Biograda. Vibracije starog kraljevskog grada pomoći će da i izbor bude jednako tako kraljevski s novom krunom zlatarnice Prahir kojom će Angelica Zacchigna okruniti onu najljepšu i najtalentiraniju.

Izvor: Glas Slavonije, Foto: Facebook.com