fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Grad Opatija za prvo novorođenče poklanja 10, drugo 15, a treće 20 tisuća kuna

Jednoglasnom odlukom Gradskog vijeća Grad Opatija primjenjuje pronatalitetnu politiku kakvoj nema premca u Lijepoj našoj! Gradski vijećnici i gradonačelnik Opatije, Ivo Dujmić odlučili su parovima koji žele imati djecu pomoći značajnim novčanim sredstvima, javlja Novi list.

Nagrada za prvu bebu u obitelji u Opatiji iznosi 10 tisuća kuna. Za drugo novorođenče Grad će roditeljima pokloniti 15 tisuća kuna, a za treće 20 tisuća kuna. Za svako iduće novorođenče iznos će rasti za 5 tisuća kuna.

Opatijski poglavari pobrinuli su se i za troškove vrtića, pa je prihvaćena odluka prema kojoj roditelji plaćaju vrtić samo za prvo dijete, dok za svu ostalu djecu iz iste obitelji troškove vrtića snosi Grad.

Pokrili su Opatijci i troškove za udžbenike za djecu koja pohađaju osnovnu školu, a srednjoškolcima se pomaže sa 750 kuna godišnje.

-Ako želimo biti najbolji, moramo imati zadovoljne građane. Politiku pustimo po strani. Mislim da je nova pronatalitetna politika Opatije među najboljima u državi i da će nas sada malo tko moći pratiti, izjavio je gradonačelnik Ivo Dujmić, inače otac četvorice odraslih sinova.

Izvor: Lider.media