fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Gradi se jedan od najvećih šoping centara u Istri, pogledajte kako će izgledati

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) dokapitalizacijom u iznosu od 10 milijuna eura postat će partner u razvoju prvog modernog trgovačko-zabavnog centra Max Stoja u Puli, piše Glas Istre.

Investicija će biti sufinancirana od strane Fonda za kapitalna ulaganja u mala i srednja poduzeća (ENEF), čiji su investitori međunarodne financijske institucije EBRD, EIF, DEG i OeEB. EBRD i ENEF će dokapitalizacijom postati dioničari društva EECF Istra S.à.r.l., u čijem je vlasništvu Trgovački centar Max Stoja d.o.o., projektno društvo osnovano u svrhu razvoja i upravljanja trgovačko-zabavnim centrom u Puli.

Podsjetimo, centar Max Stoja će se graditi na lokaciji bivšeg kamenoloma i prostirati na 30.000 četvornih metara površine, uključujući i parking za 830 parkirnih mjesta. Iz EBRD-a i Grada Pule smatraju da je spomenuti projekt značajan za Pulu.

EBRD je inače u Hrvatskoj aktivan kao investitor od 1994. godine i do sada je uložio oko 3,6 milijardi eura u više od 192 projekata. Aktivnosti EBRD-a pokrivaju sva područja gospodarstva, s naglaskom na infrastrukturu, korporativni sektor, financijske institucije i energetiku.

stoja

Na posljednjoj sjednici gradski vijećnici prihvatili su prijedlog za izgradnju prometnog rješenja do budućeg trgovačkog centra Max Stoja u bivšem kamenolomu, projekta vrijednog 17,7 milijuna kuna, što će se kompenzirati komunalnim doprinosom kojeg će platiti investitor.

Predviđeni sadržaji budućeg centra bit će raspoređeni u šest nadzemnih etaža ako se gleda od današnjeg podnožja kamenoloma. Trgovački sadržaji prostirat će se kroz tri etaže, od čega je predviđen i supermarket, dok će dvije etaže biti garažni prostor spojen rampama, a jedna je rezervirana za prostor tehnike, piše Glas Istre.

Foto: Mzoip.hr Izvor: Jutarnji List