fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Hercegovački proizvod hit je u SAD-u

Ulje od smilja iz Hercegovine pravi je hit u inozemstvu, a Amerikanci su spremni platiti tisuće dolara da ga kupe za daljnju preradu ili vlastite potrebe, piše Dnevni list.

Tako se male bočice od samo pet mililitara ulja od smilja prodaju po cijeni od čak 74 dolara, a uz specifikaciju proizvoda američka ljekarna za njegu kože Angelina navodi da je ulje proizvod biljke ubrane u divljini u BiH, iako je smilja u divljini sada najmanje. Međutim, to ne smeta prodaji, a jedna litra ulja u toj ljekarni stajala bi oko 15 tisuća dolara. Najveća svjetska internet trgovina Amazon smilje iz BiH nudi nešto jeftinije nego navedena ljekarna, ali je i dalje prilično skupo, plaća se 187 dolara za 30 mililitara ulja, koje se ocjenjuju s pet zvjezdica.

Neki kupci su ostavili komentare. “Miris je nevjerovatan, a boca je dobro upakirana. Već sam koristio ovo ulje u nizu kućnih pripravaka, a odgovara mojoj osjetljivoj koži”. Drugi dodaje da će uskoro ponovno naručiti ulje, a treći kupac tvrdi da mu pomaže kod “tvrdoglavih bradavica”. Stručnjaci tvrde da je hercegovačko smilje kalitetnije i od provansalskog. Otkupna cijena smilja u Hercegovini od tri marke ove je godine razočarala proizvođače, prepolovila se u odnosu na 2015., navodi list, a bilo je i problema s predajom smilja u otkupne stanice.

 Izvor: Poslovni.hr