fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Končar donirao 1,5 milijuna kuna za obnovu Vodotornja

Povodom zvanične predaje donacije tvrtke Končar Elektroindustrija d.d. Gradu Vukovaru u svrhu projekta „Vukovarski Vodotoranj – Simbol hrvatskog zajedništva”, gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava i predsjednik Uprave tvrtke Končar Elektroindustrija d.d. Darinko Bago sastali su se upravo podno vukovarskog Vodotornja.

Glavna skupština tvrtke Končar Elektroindustrija d.d. je na prijedlog Uprave i Nadzornog odbora donijela jednoglasnu odluku o donaciji 1,5 milijuna kuna za rekonstrukciju i sanaciju vukovarskog Vodotornja. Tim povodom Vukovar je posjetio predsjednik uprave Darinko Bago sa suradnicima.

Bago je rekao kako je Vodotoranj istinski i najpoznatiji simbol Vukovara, a nakon što je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava pokrenuo inicijativu obnove, Uprava tvrtke je razmotrila mogućnost donacije te uključila sve zainteresirane dionike grupe Končar u nastalu ideju.
„Svakako je korisno, simbole poput vukovarskog Vodotornja očuvati na ovakav način kako bi se buduće generacije upoznale sa zbivanjima 1990-tih, stoga nam je iznimno zadovoljstvo sudjelovati u ovoj akciji i podržati je, ne samo materijalno, nego i sa svojom voljom, dušom i željom”, istaknuo je Darinko Bago, napomenuvši kako je Vodotoranj za Vukovar i Hrvatsku ono što je Masada za Izrael.

Gradonačelnik Penava se zahvalio tvrtki Končar Elektroindustrija d.d. i gospodinu Darinku Bagi te upravljačkim strukturama tvrtke, kao i sindikatima i djelatnicima na ovoj izuzetno vrijednoj potpori te istaknuo kako je Končar Elektroindustrija d.d, vrhunska tvrtka koja je podržala vrhunski hrvatski projekt. „Lijepo je vidjeti da je svijest o važnosti vukovarskog Vodotornja prisutna, kako kod onih malih, tako i kod velikih”, rekao je Penava.

Na računu za projekt obnove vukovarskog Vodotornja trenutno je 9.849.486,59kn, a nadamo se kako će upravo ovaj potez tvrtke Končar Elelktroindustrija d.d. potaknuti i druge velike subjekte da se pridruže akciji te daju svoj doprinos za realizaciju projekta.

U pratnji gradonačelnika Ivana Penave i suradnika, delegacija tvrtke Končar Elektroindustrija d.d. posjetila je Spomen dom Ovčara te se poklonila žrtvama na mjestu masovne grobnice na Ovčari.

Izvor: Vukovar.hr