fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

HGK pomaže domaćim proizvođačima u javnim nabavama

Hrvatska gospodarska komora (HGK) pokrenula je izradu on line kataloga hrvatskih proizvoda, kako bi domaćim proizvođačima olakšala sudjelovanje u postupcima javne nabave, priopćeno je u petak iz HGK.

Upozoravajući na otežano sudjelovanje hrvatskih tvrtki u postupcima javne nabave i nedovoljnu informiranosti naručitelja, u HGK kažu da kroz katalog žele upoznati naručitelje roba i usluga, posebno investitore i projektante, s kvalitetnim i cjenovno konkurentnim hrvatskim proizvodima.

‘Želimo povećati udjel hrvatskih proizvoda u sustavu javne nabave, posebno malih i srednjih poduzetnika, poštujući pri tome načela slobode kretanja roba i usluga’, kaže direktorica Sektora za industriju i IT HGK Tajana Kesić Šapić.

On line katalogom olakšava se i naručiteljima, jer na jednom mjestu mogu pronaći korisne informacije o domaćoj ponudi.

Upis u on line katalog besplatan je za članice HGK, a u bazi je trenutno 1.450 hrvatskih industrijskih proizvoda.

HGK poziva poduzetnike koji imaju vlastiti proizvod da koriste katalog, jer uskoro počinje kampanja prema javnim naručiteljima.

Osim industrijskih proizvoda vezanih uz izgradnju i opremanje, u katalog se može unositi poljoprivredne i prehrambene proizvode. Poduzetnici sami upisuju svoje proizvode i željene podatke, a nakon unosa proizvode odobrava HGK i postaju vidljivi u katalogu.