fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

HGSS spasio bračni par sa Srđa, oni im se odlučili odužiti pisanom zahvalom i novčanom donacijom

Tog su dana dvoje turista krivo procijenili stazu i skrenuli s nje, ali HGSS-ovci su ih spasili brzom reakcijom

Na Facebooku stranici Hrvatske gorske službe spašavanja osvanula je objava turista koji su se zahvalili hrabrim spasiocima nakon intervencije nad njima na Srđu, 6. lipnja.

Tog su dana dvoje turista krivo procijenili stazu i skrenuli s nje, ali HGSS-ovci su ih spasili brzom reakcijom.

John i Jennifer su im se na tome odlučili zahvaliti pa su im poslali pismo, ali su im i uplatili donaciju.

Njihovu poruku prenosimo u cijelosti:

“Posebno bi zahvalio ekipi koja je došla, dva sata kasnije, po moju suprugu i mene u bolnicu. Bilo je nesmotreno od mene krenuti na planinarenje bez da sam provjerio ispravnu rutu za kretanje. Upoznat sam s činjenicom da su vaši članovi volonteri i jako sam sretan što sam ih upoznao.

Željeli bi podržati vaš rad pa Vas molimo da nam dostavite broj računa kako bi Vam mogli uplatiti donaciju u tako pomoći Vaš rad. Uživao sam u posjetu Dubrovniku, a pogotovo trosatnom pješačenju s profesionalnim vodičem po Konavoskom polju nekoliko dana prije pokušaja uspona na Srđ. Kada sam pokušao ići do vrha brda izabrao sam krivi put i trebao sam se na vrijeme vratiti nazad.

Mislim da ne bi bilo loše postaviti oznake na engleskom jeziku o ispravnim stazama prema vrhu brda. Ponovno zahvaljujem svima koju su sudjelovali u mom spašavanju.

Hvala John i Jennifer”, poručili su turisti dok su iz HGSS-a naglasili kako im je najveća nagrada upravo njihova zahvalnost.