fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Hrast pripremio EU projekt za Općinu Ivankovo ukupne vrijednosti 2.93 milijuna kuna!

U okviru Mjere 07„Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“, Podmjere 7.2. »Ulaganja u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije« i operacije 7.2.2.„Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta“ Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast za Općinu Ivankovo dana 09.12.2016. pripremila je projekt Rekonstrukcija nerazvrstane ceste J. J. Strossmayera u Retkovcima.

Riječ je o Projektu ukupne vrijednosti 2.933.244,98 kuna, a koji će biti sufinanciran u iznosu od 100% putem ovog Natječaja (85% EU, 15% proračun RH).

Kroz Projekt će se asfaltirati cesta u dužini 970 metara te će biti izgrađena 2 parkirališta s ukupno 28 parkirnih mjesta, a isto tako bit će uređeni i odvodni kanali te prilazni putevi privatnim i poslovnim objektima.

Provedbom ovog Projekta poboljšat će se prometna infrastruktura izrazito ruralnog kraja naselja Retkovci te će se povećati sigurnost u prometu i uređenost okoliša s riješenim pitanjem problema odvodnje slivnih voda. Stanovnici ulice Josipa Jurja Strossmayera dobit će nove pristupe svojim objektima što će im neposredno povećati vrijednost nekretnina i kvalitetu života te će se povećati sigurnost učenika koji svakodnevno koriste cestovne prijelaze za put do škole. Vlasnici gospodarskih subjekata (OPG-ovi, obrti, tvrtke) također će imati veću sigurnost u prometu za sebe i svoje klijente, a posredno će dovesti do, u određenoj mjeri, povećanja vrijednosti svojih djelatnosti i nekretnina s kojima raspolažu.