fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Hrvatica na čelu najveće svjetske cyber security organizacije

Biljana Cerin, direktorica hrvatske tvrtke Ostendo Consulting, izabrana je za jednog od četiri nova člana upravnog odbora najveće svjetske organizacije za informacijsku sigurnost (ISC)². Sa preko 125.000 certificiranih stručnjaka, ova organizacija diktira globalne standarde informacijske sigurnosti, a ovo je prvi put da je u njen upravni odbor izabrana stručnjakinja iz Hrvatske.

David Shearer, izvršni director (ISC)², izjavio je da će se četvoro novoizabranih u odboru pridružiti ostalim direktorima, redom vrhunskim internetskim, informacijskim, softverskim i infrastrukturnim sigurnosnim stručnjacima, predstavnicima akademske zajednice, privatnih organizacija i vladinih agencija iz cijelog svijeta kako bi zajednički definirali strateške odrednice ove organizacije. Novoimenovani članovi odbora su:

•    Biljana Cerin, CISSP, Croatia
•    Tony Cole, CISSP, SSCP, U.S.A.
•    Earl Crane, CISSP, U.S.A.
•    Tiffany Jones, CISSP, U.S.A.

Biljana je diplomirala na FER-u, a informacijskom sigurnošću se počela baviti prije petnaestak godina. Specijalizirala se za sustavno upravljanje rizicima informacijske sigurnosti i sukladnošću sa regulatornim zahtjevima.

U ovom je području  savjetovala vodeće hrvatske te Fortune 500 tvrtke kao što su Merck, Amgen i MGM Resorts International, te Stanford University. Trenutno je fokusirana na područje zaštite osobnih podataka i usklađivanje sa GDPR uredbom.

Izvor: Poslovni.hr, Foto: Konferencija Digitalni marketing