fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Hrvatska tvrtka stalno zapošljava i 80% proizvodi za svjetska tržišta

Krenuli su s tri zaposlenika, a sada ih imaju više od 20. Više od polovine ih je u “izdvojenom pogonu” u Osijeku jer u Virovitici je premalo onih koji barataju IT znanjem.

Ivica Horvat i Matej Sudar, uz potporu Igora Tomljanovića, još su 2012. u unajmljenom stanu u Južnom bloku u Virovitici krenuli u projekt Plave tvornice – informatičke tvrtke orijentirane na razvoj web-aplikacija. Njihov je san bio “osvajati svijet” i biti drukčiji od drugih, piše Glas Slavonije.

Danas su nešto stariji, ali imaju slične ciljeve. Krenuli su s tri zaposlenika, a sada ih imaju više od 20. Više od polovine ih je u “izdvojenom pogonu” u Osijeku jer u Virovitici je premalo onih koji barataju IT znanjem. Većina ih još uvijek “čekira” karte prema Osijeku i Zagrebu. Taj su problem uočili u Virovitičko-podravskoj županiji i Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici pa je ove jeseni u Virovitici upisana prva generacija studenata, njih 30, na smjer računarstva. Horvat je u Virovitici, prvi put u Slavoniji, održao WordPress Meetup, na koji su došli zainteresirani iz cijele Hrvatske.

Kod njih krize nema, oni uvijek zapošljavaju. Trenutno su im otvorena dva radna mjesta, jer usluge Plave tvornice u svijetu su tražene.

– Najviše radimo sa SAD-om, Australijom. Tu je i Kuvajt, zemlje Bliskog istoka, Engleska. Gledajući u omjeru, 20 posto radimo za Hrvatsku, ostatak za svijet. Cilj nam je i nadalje povećavati taj udjel. Stvarati nove vrijednosti u Hrvatskoj, a našu pamet i kreativnost prodavati klijentima u svijetu – kaže Horvat.