fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Hrvatski dizajn na sajmu interijera u Parizu: Izvoz namještaja, a ne drvne sirovine postaje stvarnost!

Nakon vrlo uspješnog predstavljanja potencijala hrvatske drvne industrije, kao jednog od izvozno najaktivnijih sektora prerađivačke industrije, koji bilježi 20 posto rasta izvoza godišnje, na svjetskoj izložbi u Dubaiju EXPO 2020 u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, hrvatski drvoprerađivači i nadalje čine krupne korake u svjetskoj promociji hrvatskih finalnih proizvoda od drveta.

Tako trenutačno bilježimo nastup hrvatskih proizvođača namještaja na prestižnom sajmu Maison & Objet u Parizu, koji je jedan je od najznačajnijih europskih događaja za profesionalce u dizajnu interijera.

Riječ je o business to business (B2B) poslovnom okupljanju na kojem se prezentirana hrvatska drvna industrija i perspektive njezina razvoja, te hrvatskih drvnih proizvoda. Na ovogodišnjem sajmu sudjeluje ukupno 2000 izlagača, a po svom značaju u globalnoj industriji namještaja i uređenja interijera Maison & Objet je usporediv Prêt-à-porter, odnosno pariškim fashion weekom u svjetskoj modnoj industriji, nezaobilazno mjesto za profesionalce industrije dizajna interijera. Maison & Objet po definiciji predstavlja ogromnu kolekciju inovacija i talenata. Tisuće međunarodnih izlagača prezentiraju svoje najnovije kolekcije za nadolazeću sezonu i otkrivaju najnovije trendove i materijale. Također možete posjetiti posebne događaje, izložbe, demonstracije, radionice i zanimljiva predavanja.

Sajmovi Maison & Objet dostupni su samo profesionalcima, a ovaj put hrvatski dizajna značajnoj međunarodnoj smotri predstavlja Tvrtka Mundus Viridis čiji proizvodi nisu nepoznanica u svijetu luksuznog namještaja. Njihova linija namještaja brand Milla&Milli koji ima brojne svjetske nagrade za dizajn, među kojima se posebno ističu dvije RedDot nagrade, a i dosadašnji poslovni rezultati u segmentu izvoza pokazuju način na koji Hrvatska može od zemlje izvoznice drvne sirovine postati prepoznatljiv brand na globalnom tržištu finalnih drvnih proizvoda.

Nakon Pariza management Mundus Viridis najavljuje u nastup na milanskom Salone del Mobile, koji također okuplja svjetsku dizajnersku kremu drvne industrije, naglašavajući da je preobrazba hrvatske drvne industrije postaje sve uspješnijom uz svrhovit i organiziran pristup Udruge drvne i papirne industrije, koja djeluje pod okriljem HUP-a.

Izvor: Vecernji.hr