fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Hrvatski dizajneri sašili su odjeću za maturalnu zabavu djeci iz domova

Maturalna večer veliki je doživljaj za djevojke i mladiće. Ta posebna noć simbolično oznavača njihove prve korake prema svijetu odraslih. Svoju glamuroznu noć iz snova ove godine imat će čak 36 maturanata iz ustanova i institucija za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Oni su dio projekta “Moja maturalna večer” koji je organizirala Zaklada “Hrvatska za djecu”. U sklopu tog projekta, Zaklada je okupila brojne hrvatske dizajnere koji su maturantima iz dječijih domova osigurali odjeću i obuću za zabavu. O projektu smo porazgovarali s Renatom Gubić, voditeljicom Zaklade “Hrvatska za djecu”. “Što se tiče naših dizajnera, naprosto moram istaknuti da je odaziv bio predivan i pun entuzijazma. Uključili su se mnogi vrhunski domaći dizajneri. Uistinu, ovo je top of the top!” – priča Renata koja nam je otkrila dugačak popis zvučnih imena.

U projektu “Moja maturalna večer” uključili su se: A’Marie by Anamarija Brkić, Anamarija Asanović, Arileo, Boudoir, Diana Viljevac, Duchess Women’s Wear, Envy Room, Hippy Garden, Ivan Friščić, Ivica Skoko, Lei Lou by Alex Dojčinović, Lilith by Katarina Baban, Lokomotiva by Lana Puljić, MatLukabu by Marina Jerant, Matija Vuica, Robert Sever, Zoran Aragović, Zvono dizajn by Andrea Zvono te brendovi Varteks i Borovo koji su osigurali odijela i cipele. “Projekt “Moja maturalna večer” zapravo je mini projekt Zaklade “Hrvatska za djecu”. Ne bih to nazvala baš akcijom, ali moramo priznati da smo jako sretni. Stižu nam sjajne povratne informacije, ne samo od djece iz domova, već od ravnatelja i odgojitelja” – uzbuđeno nam priča Renata Gubić. Maturanti će svoje haljine i odijela premijerno pokazati na reviji koja će se održati 11. travnja u 19 sati u hotelu The Westin u Zagrebu.

“Neki od njih htjeli su darovati čak i po dva modela haljina. Mi smo guglali i redom zvali ustanove za nezbrinutu djecu tražeći maturante. Imali smo više mogućnosti za donaciju, nego same djece kojima treba haljina. Jedna djevojčica je čak treći razred srednje škole sada, a ostavit ćemo joj haljinu da je čeka dogodine.” – prepričala nam je voditeljica Renata. Dok s uzbuđenjem čekamo da maturanti pokažu svoje haljine, možemo poželjeti samo još više ovakvih akcija u kojima će društvo pokazati pažnju i donijeti radost svojim ranjivim skupinama. Bravo!

Izvor: Miss7.hr
Foto: Unsplash