fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Imate neupotrebljive plastične vrećice ili potrgane kišobrane? Ne bacajte ih! Doprinesite izradi umjetničke instalacije

Doprinesite izradi umjetničke instalacije s fokusom na recikliranje i upcycling predmeta. Istražite svestranost iskorištenih predmeta i njihov potencijal transformacije u umjetnički rad. Jer i otpad može biti medij za izražavanje umjetničke ideje i važne poruke o održivom pristupu umjetnosti i životu!

U tijeku je akcija prikupljanja iskorištenih i odbačenih predmeta za potrebe izrade umjetničke instalacije koja se ostvaruje u sklopu novog projekta UpArt s fokusom na recikliranje i upcycling. Traže se iskorištene bijele plastične vrećice bez natpisa i stari ili potrgani kišobrani, a prikupljanje traje do 4. rujna 2022.

Sve što trebate učiniti je bilo koji dan zaključno s nedjeljom donijeti višak bijelih plastičnih vrećica bez natpisa i stare ili potrgane kišobrane u Kulturno informativni centar (Preradovićeva 5) ili dvorište Zelene akcije (Frankopanska 1) i ubaciti ih u za to predviđenu kutiju ili ih pak u subotu od 9:30 do 11:30 h ostaviti u prostoru Udruge Vestigium (Rudeška cesta 142). Vaši odbačeni predmeti potom će biti prenamijenjeni u umjetnički rad i pretvoreni u nešto jako lijepo!

Sudjelujte u ovoj umjetničkoj upcycling priči i istražite svestranost iskorištenih predmeta i njihov potencijal transformacije u umjetnički rad.

Izvor: Green.hr
Foto: Pixabay