fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Ivana i Saša iz Čakovca dali otkaze i putuju svijetom

Ljubav prema putovanjima povezala je Ivanu Validžić i Sašu Vargu. Slavonka koja je živjela i radila u Zagrebu i međimurski dečko iz Murskog Središća već tada su bili prekaljeni putnici, pa je tako Ivana 2016. godine prošla gotovo cijelu Južnu Ameriku, a Saša, koji je već ranije bio u Meksiku i na Kubi, gotovo u isto vrijeme putovao je Islandom.

Svoje avanture opisuju na blogu La Vida Magica – što je u prijevodu taj “čaroban život.

Jutarnji list ovih ih je dana zatekao u Kolumbiji, u hippy mjestu Palomino, no ta je zemlja samo jedna od postaja na njihovu proputovanju koje je počelo prošle godine.

– U lipnju prošle godine otišli smo iz Hrvatske. Prva kratka destinacija bila je Madrid, nakon toga mjesec dana Ekvador, a nakon toga smo se uputili u Sjevernu Ameriku. SAD nas je oduševio svojim nacionalnim parkovima koji su čudo, baš kao i ispunjenje želje da napokon živimo gotovo dva mjeseca u New Yorku. Road tripom smo obišli mnoge savezne države te je nakon tri mjeseca Amerike i 12 saveznih država nastalo bezbroj predivnih uspomena. Putovanje smo nastavili u Meksiku, koji smo istraživali oko mjesec i pol dana. Uslijedila je Kostarika koju najviše pamtimo po njezinoj prirodi i životinjama, a nakon toga Gvatemala gdje smo uživali u jezeru i vulkanima. Danas vam pišemo iz Kolumbije u kojoj smo u Palominu na obali Karipskog mora – opisali s svoje dosadašnje avanture Saša i Ivana.

Dosad su obišli životopisni grad Cartagenu i Baru – Playa Blancu, zatim Nacionalni park Tayrona i upravo su na dan našeg razgovora stigli u Palominu. S obzirom na to da je Ivani ovo drugi posjet Kolumbiji, sigurni su da najbolje i najljepše tek slijedi.

– Kolumbija je divna zemlja s puno lica i koliko trebaš biti oprezan, toliko se trebaš i znati prepustiti veseloj vibri ove države u kojoj se na svakom uglu pjeva i pleše, kao u niti jednoj državi Latinske Amerike u kojima smo dosad bili – oduševljeni su.

A kako se ovaj par avanturista uopće našao na ovom putovanju? Prvi korak je bio da su počeli živjeti zajedno i da se Ivana iz Zagreba preselila u Čakovec kod Saše.

Cijelu priču pročitajte klikom ovdje.