fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Jan Bolić na promociji zahvalio policajcima na pomoći u pisanju romana „Štakori“

Lik Roma koji nema izbora pokazuje Janovu osjetljivost prema socijalno najugroženijima, a o Janovoj visokoj društvenoj svijesti svjedoči primjer korupcije i njezinih posljedica – rekla je Monika Herceg na promociji novog romana Jana Bolića Štakori. Sanja Srdić Jungić govorila je o Janovoj suradnji s Hoću knjigu i o njegovim tržišnim uspjesima koji se mogu mjeriti s postignućima profesionalnih pisaca. Odlomke je čitao Asim Ugljen, koji je istaknuo da ima malo uzora, ali da je Jan jedan od njih.

Jan Bolić svojom je promocija novog kriminalističkog romana „Štakori“ napunio dvoranu knjižare Hoću knjigu u Bogovićevoj 7. Roman je svojevrstan nastavak prvog Janovog kriminalističkog romana „Težina stvarnosti“ u kojem je predstavio inspektora Johna Monroea. U romanu „Štakori“ John Monroe je na zadatku u Rijeci, a ispostavlja se da je kao dječak tu ljetovao i za Rijeku ga vežu lijepe uspomene. Govoreći o novom Janovom romanu, Monika Herceg naglasila je, osim njegove socijalne komponente, i osobine žanra koji ima svoja pravila i pisac ih treba disciplinirano poštivati te Janu čestitala na prihvaćanju izazova žanra i pisanju žanrovskog romana.

Sanja Srdić Jungić, voditeljica marketinga lanca knjižara Hoću knjigu, podsjetila je kako su romani Jana Bolića najbolje prihvaćeni u Rijeci, njegovu gradu, a čitani u cijeloj Hrvatskoj. Otkako je 2018. godine objavio svoj prvi krimić „Težina stvarnosti“, Jan se dokazao kao pisac čiji se krug publike sve više širi. Nakon „Težine stvarnosti“ objavio je ispovjednu prozu „Život koji želiš živjeti“, a novim kriminalističkim romanom ispunio je očekivanja publike koja ga poznaje kao žanrovskog pisca.

Jan Bolić na promociji je zahvalio svojoj publici i svojim prijateljima koji su mu pružili podršku za vrijeme pisanja romana. Osobitu zahvalu uputio je prijateljima iz policije koji su mu pomogli inspiracijom, savjetima i odgovorima koje je trebao za priču te istaknuo pomoć krim policajke Nataše i vozača presretača Damira.

U romanu „Štakori“ Jan Bolić opisao je podzemlje velikog lučkog grada, roman je promovirao i video klipovima snimljenim u devastiranim industrijskim pogonima u kojima se odvijaju scene iz romana.