fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Jazz koncert na otvorenom u Osijeku

Sve popularniji osječki band „No Jazz Band“ svojim koncertom obilježit će Međunarodni Dan jazza – 30.04.2015. na otvorenom u središtu Osijeka – Šetalište P. Preradovića s početkom u 12h.

NOJAZZ band nastao je kao rezultat zajedničkog interesa i želje članova da sviraju glazbu modernijeg i plesnijeg zvuka, obojenog funky ritmovima i fusionom , koji je razumljiv, kako straight jazz, tako i običnom slušatelju. Na repertoaru se stoga nalaze skladbe „novijih“ autora (Pat Metheny, Chick Corea,  John Scofield, Yellow Jackets, Michael Petrucciani, Steely Dan, Fourplay, George Benson…). Svirku dodatno karakterizira i velika količina energije, te suptilno vladanje instrumentima.

Članovi su:  
DAVOR DEDIĆ – el. klavir

VEDRAN ZEC – el. gitara

DARIO HLEB – el. Bas

DAMIR GALEKOVIĆ-TABAN- bubanj

Međunarodni Dan Jazza obilježava se od 2012. godine. Odluka o proglašavanju tog dana svjetskim praznikom jazza donesena je na Općoj skupštini UNESCO-a, na poticaj američkog pijanista HerbiejaHancocka, UNESCO-ova ambasadora dobre volje. Na taj dan se u velikom broju gradova u svijetu  održavaju prigodni programi i koncerti na kojima se promovira jazz glazba. Zahvaljujući inicijativi „No Jazz Banda“ uz potporu osječke podružnice HGU-a i Osijek se pridružuje listi gradova koji podržavaju jazz glazbu.

Tekst: HGU