fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

“Jeseni su milo janje moje, barem da su u godini troje!”

Rujan bez Vinkovačkih jeseni nezamisliv je u gradu na Bosutu te je upravo zbog toga popuštanje epidemioloških mjera bio i razlog prvog sastanka Organizacijskog odbora ove manifestacije. Kada smo zaključili prošlogodišnje, najavili smo jubilarne 55., no situacija se od tada znatno promijenila.

Ono što nas sve veseli, kako su i organizatori, izvođači i posjetitelji puni razumijevanja svo ovo vrijeme s nestrpljenjem očekivali barem naznaku održavanja Jeseni. S obzirom na održavanje ostalih manifestacija, datum koji je objavljen početkom godine ostaje isti te ćemo u kasnu jesen u Vinkovcima ponovno vidjeti svu raskoš hrvatskog folklora i tradicije.

„Spremamo nekoliko scenarija kako bismo bili spremni održati naše Jeseni sukladno mogućem ograničenju javnih okupljanja. Vjerujemo kako ćemo moći održati sve temeljne priredbe, no spremni smo i na moguća ograničenja. Sigurnost i zdravlje građana moraju biti na prvom mjestu i jasno kako će sve ovisiti o epidemiološkoj situaciji u rujnu“, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić, predsjednik organizacijskog odbora.

Podsjećamo kako je tema ovogodišnjeg otvorenja „Curo draga iz sokaka moga“, prema stihu iz pjesme „Milovo sam“ Ivana Kozarca.“, a prema riječima autora, važno je donijeti sliku Slavonije i njezina nekadašnjeg života, ali i ljudi koji su nam u nasljedstvo ostavili svo ono bogatstvo koje danas imamo u Slavoniji. Scenarij naglašava ljubav kao univerzalnu pojavu, pojavu inspiriranu svevremenskom ljubavi Marije i Ivana Kozarca, pa će u prigodi svečanog otvorenja ta ljubav vezati Vinkovce s Jesenima, Jeseni s tradicijom, a tradiciju sa životima ljudi.

Jeseni su milo janje moje, barem da su u godini troje!

Izvor: vinkovackejeseni.hr