fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Juvo – Home Friend cilja američko tržište

Juvo – Home Friend je alarmni sustav koji obavještava roditelje kada njihov mališan krene u istraživanje prema manje sigurnim dijelovima doma. Sastoji se od pametnih senzora kretnje, plišane igračke sa zvučnikom i mobilne aplikacije.

Senzore roditelj postavlja na strop ispred ulaza u manje sigurne dijelove doma poput kuhinje, kupaonice, balkona, izlaza iz doma. Senzori prepoznaju dijete po visini te dojavljuju roditeljima putem mobilne aplikacije kamo je krenulo.

Istovremeno, aktivira se plišana igračka koja snimljenim glasom roditelja pokušava zaokupiti djetetovu pažnju do pojave roditelja.

Studentska ideja

“Tako se djeci ne ograničava kretnja i njihova urođena potreba za igrom i istraživanjem, a roditelji dobivaju mir jer znaju da će biti obavješteni ako na trenutak izgube svog mališana iz vida”, kaže tvorac ovog pametnog alarma, Matija Srbić.

Ideju o stvaranju Juvo – Home Frienda dobio je još tijekom studija, a na prvoj godini diplomskog prijavio ju je na startup natjecanje.

“Odmah je bilo potrebno razraditi i skraćeni poslovni plan, pa mi se svidjelo što sam sve novo morao istražiti i naučiti da bih odgovorio na sva pitanja. Nakon prvog natjecanja sudjelovali smo na još puno natjecanja i na dosta njih smo pobijedili ili bili finalisti.

Više pročitajte na portalu Tockanai.hr