fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Kako smanjiti doživljaj i utjecaj stresa tehnikama za opuštanje

Psihologinja Tijana Debelić odgovorila je na vaša pitanja i donosi konkretne tehnike kojima se možemo boriti protiv stresa i postati otporniji na svakodnevnu napetost. Vježbajmo protiv stresa – zajedno!

Dobili smo velik broj pitanja preko Budi Dobro Budi CE stranice vezane uz tehnike kojima se možemo boriti protiv stresa.

Psihologinja Tijana Debelić donosi konkretna rješenje: mišićna relaksacija, mindfulness i vježbe disanja samo su neke od tehnika koje bismo trebali prakticirati kako bi postali otporniji na napetost, anksioznost, razdražljivost i brojne druge simptome modernog društva.

Želite li i vi postaviti svoje pitanje psihologu? Pitajte OVDJE!

Stres je danas objašnjenje za mnoge tegobe, neizbježan je i već opće prihvaćen u ritmu kojim živimo. Važan je kako bismo u određenim situacijama dali sve od sebe i došli do ciljeva i uspjeha, no stvara probleme kad je kontinuiran, gotovo kroničan pa organizam nema priliku za odmor i vrijeme potrebno za povratak u stabilnost, odnosno stanje homeostaze.

Balans je moguće postići, samo je potrebno svladati nekoliko vještina za percipiranje stvarnosti i tehnika za opuštanje. Za početak je nužno smanjiti doživljaj stresa, a to ćemo postići tako da naučimo gledati probleme iz više kutova, a potom se okrenuti rješenjima.

Kako bismo na putu do rješenja bili što uspješniji, važno je naučiti povremeno se opustiti kako bismo ojačali organizam, a time i otpornost.

Psihologinja Tijana Debelić u videu pokazuje nekoliko tehnika za opuštanje tijela i uma koje provjereno pomažu. Probajte i uvjerite se sami:

  • Psihofizička relaksacija – 5:23
  • Tehnike disanja

         a. Dijafragmičko disanje – 7:14
         b. Ritmično disanje – 9:25
         c. Disanje sa zadržavanjem daha – 10:10

  • Mindfulness –  11:14
  • Vizualizacija – 16:26
  • Vježbajmo zajedno – vježbe opuštanja s Tijanom Debelić – 19:24

Izvor: budidobrobudice.com
Foto: Pixabay