fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Lošinjski restoran odabran među najbolje za 2017. godinu

Renomirani francuski vodič za restorane Gault & Millau uvrstio je a la carte restoran Alfred Keller Boutique hotela Alhambra, hotelske grupacije Lošinj Hotels&Villas, na svoju listu najboljih restorana za 2017. godinu. Time je i međunarodna gastro scena odala priznanje premium gourmet ponudi Boutique hotela Alhambra, čime su opravdana sva dosadašnja ulaganja u visoku razinu usluge hotela i vila iz grupacije LH&V-a.

Riječ je o priznatom vodiču koji na ljestvici od 1 do 20 rangira restorane diljem svijeta s karakterističnim segmentom visoke kuhinje. Bodovi se restoranima dodjeljuju na temelju kvalitete hrane, cijene, atmosfere i pružene usluge. Zanimljivo je kako se na njihovoj listi najboljih ne nalaze restorani s ocjenama ispod 10, dok je najviša ocjena 20 dodijeljena prvi put tek 2004. godine, a zaslužilo ju je svega nekoliko restorana u svijetu.

Zbog svoje bogate ponude mjesto među najboljima osigurao je i Boutique hotel Alhambra, koji gostima restorana Alfred Keller osigurava isključivo vrhunske delicije i tradicionalne namirnice poput maslinovog ulja, ovčjeg sira, janjetine, mesa boškarina te raznih vrsta svježih riba, školjki i drugih delicija iz Jadranskoga mora. Specijalnost restoranske ponude očituje se upravo u korištenju različitih tehnika, poput minimalne termičke obrade pojedinih namirnica, posebice ribe, janjetine i divljači s Cresa, a sve kako bi se zadržala izvorna kvaliteta okusa i time postigao gotovo savršen balans.

Za kreiranje takvog gourmet iskustva u prvom redu se koriste sve dostupne sezonske namirnice koje se na svakodnevnoj razini kombiniraju i pripremaju na različite načine, kako bi gost u konačnici imao na raspolaganju nešto drugačiji i kreativniji meni koji će ga potaknuti da se vrati na otok Lošinj.

„Gosti hotela i vila LH&V-a prepoznaju našu posebnu ponudu koja uključuje visoko kvalitetne namirnice, koje se na svakodnevnoj razini kombiniraju i pripremaju na različite načine. To je posebice bitno u segmentu 5*, s obzirom da danas nije dovoljno imati samo luksuzno uređen hotel. Gostima je stoga potrebno pružiti cjelokupnu ponudu i uslugu, dati svemu dodatnu vrijednost, kako bi se uvijek iznova vraćali i uživali u tradicionalnim delicijama.“, istaknuo je Goran Filipović, član Uprave Grupe Jadranka.

Posebnost cjelokupne ponude hotela i vila LH&V-a, osim u jedinstvenom sustavu nabave namirnica, leži i u odličnoj suradnji s obiteljsko poljoprivrednim gospodarstvima koji razvijaju prirodni i uravnoteženi uzgoj, čiji proizvodi nose eko certifikate. Na taj način istovremeno se osigurava opskrba prirodnim i svježim namirnicama koje jamče najvišu razinu kvalitete, a čime se pruža potpora malim hrvatskim gospodarstvenicima. Ovakav sustav nabave namirnica predstavlja svojevrsni presedan u hotelskim grupacijama.

Osim toga, premium uslugu Alhambre upotpunjuje i zaista respektabilna eno ponuda, budući da je gostima na raspolaganju čak 196 različitih premium etiketa stranih žestokih pića, a jedna od posebnosti vinoteke Boutique hotela Alhambra su i etikete hrvatskih raritetnih vina koje uglavnom nisu dostupne na tržištu.

Izvor: Poslovni.hr