fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Luki Buriloviću produljen mandat u upravnom odboru Eurochambresa

Na današnjoj Skupštini Eurochambresa u Bruxellesu predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović ponovno je izabran za člana upravnog odbora Eurochambersa.

“Tržište EU ključno je našim izvoznicima. Djelujući u Eurochambresu želimo zaštititi interese svojih tvrtki i otvoriti im nove prilike”, istaknuo je Burilović te dodao da HGK, u suradnji s Austrijskom gospodarskom komorom, započinje s projektom dualnog obrazovanja, koji može biti odskočna daska hrvatskoga gospodarstva, javljaju iz HGK.

HGK je članica Eurochambresa od 2000. godine. Sudjelovanjem u radu europskih krovnih udruga, mreža i inicijativa, aktivno zastupa interese hrvatskih tvrtki ispred europskih institucija.

Eurochambres je udruženje europskih komora osnovano 1958. godine, sa sjedištem u Bruxellesu, koje artikulira interese poslovnog sektora pri institucijama Europske unije. Predstavlja više od 20 milijuna tvrtki u Europi, s 45 članova i europskom mrežom od 1.700 regionalnih i lokalnih komora. Tvrtke članice Eurochambresa zapošljavaju više od 120 milijuna osoba, a više od 93 posto su male i srednje tvrtke.

Izvor: Tportal.hr