fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

5. REGIONALNA KONFERENCIJA GOSPODARSTVENIKA |Mara Majstorović: Prestanimo kukati i okrenimo se poslu

Peta regionalna konferencija gospodarstvenika održana je u Vinkovcima u organizaciji Lotusmedia d.o.o. Vinkovci s partnerima Agencijom za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. i Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijskom komorom Vukovar, a pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i ovaj put sve o temi “Kako o(p)stati u poslu?”

– Svi smo svjesni u kojim vremenima živimo, što nam se događa i cilj je ove konferencije bio poručiti preko jednog oblika odgovornosti, rada i zajedništva kako doći do rješenja krize i pokretanja Hrvatske u pravom smjeru. Novca ima, institucije imamo, kao i ljude i vrijednosti, samo se trebamo usuditi. U prvoj panel-diskusiji imali smo predstavnike ministarstava gdje smo mogli poslušati izlaganja iz Ministarstva regionalnog razvoja, Ministarstva poduzetništva, Ministarstva gospodarstva, uputili su kako dalje, vezano uz poticaje koji nam stižu iz Europske unije, za koje više nemamo vremena za razmišljanje. U drugom dijelu panel-diskusije imali smo primjere uspješne prakse te smo na kraju dobili instant-znanje kako upravljati ljudskim resursima, kako upravljati sobom i biti odgovorniji i motiviraniji te kako krenuti na tržište izvoza – istaknula je Mara Majstorović, direktorica Lotusmedia d.o.o i organizatorica regionalne konferencije gospodarstvenika.

Majstorović je između ostalog navela i da su nakon svih tema koje su obrađivali mišljenja bila da je potrebno još malo znanja kako opstati u poslu, te su se odlučili za ovu temu i ove godine.

– Od ove, pete regionalne konferencije gospodarstvenika očekujem onaj klik od prepoznavanja odgovornosti, mislim da je završilo vrijeme upiranja prstom, tko je kriv, svi moramo dati svoj doprinos jer najlakše je okriviti sustav. Željeli smo u ljudima potaknuti prepoznavanje vlastitih snaga i vrijednosti, da se okrenemo pozitivnom stavu i da iziđemo iz začaranog kruga kukanja i negativnih emocija. Moram istaknuti da je puno mladih došlo i želimo im poručiti da ostanu u Hrvatskoj i da ne odlaze, a poruka ove konferencije bila bi, citirajući Abrahama Lincolna: ‘Ne možete pobjeći od odgovornosti sutrašnjice izbjegavajući je danas’ – istaknula je Majstorović.

Izlaganje je imala i Tihana Dragičević, tvrtka Elevate, HUC, Zagreb, na temu “Coachingom pomaknite granice izvrsnosti!”

Panel-rasprava nastavljena je o temi “Jedinstveno EU tržište i neiskorišteni potencijali” na kojoj su sudjelovali predstavnici nadležnih ministarstava. – Dobro treba razmisliti, pobijediti sve svoje strahove i onda se upustiti u avanturu poduzetništva. Biti danas u Hrvatskoj poduzetnik doista je avantura. Poduzetnicima treba jedna konkretna i otvorena suradnja i podrška. Važno je da se poduzetnici umreže, a ove konferencije su hvalevrijedne jer se puno toga može naučiti, a samo poduzetništvo mora opstati – istaknula je Ana Mandac, pomoćnica ministra poduzetništva i obrta.


Izvor: www.glas-slavonije.hr  | Mario KOKAJ