fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Najboljima na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju, glazbi i plesu dodijeljeni “Oskari znanja”

Predsjednik Hrvatske zajednice županija Pauk: Svojim uspjesima pokazujete nam da je Hrvatska u dobrim i sigurnim rukama. Mi već danas možemo puno naučiti od vas i biti ponosni što ste naša mladost.

U atriju palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu učenicima i studentima glazbenih i plesnih škola i muzičkih akademija koji su osvojili prve nagrade i prva mjesta na državnim natjecanjima glazbe i plesa uručeni su Oskari znanja. Skulpture ove simbolične, ali važne nagrade, koje su otišle u ruke 150 učenika i 83 mentora, svojim su kolegama izradili učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec.

Hrvatska zajednica županija pomogla je održavanje dodjele Oskara znanja sa 75.000 kuna. Tako su odlučili svi župani na sjedinci Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija krajem travnja. U to je ime učenike i mentore na samoj svečanosti pozdravio i predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk, istaknuvši da trud i zalaganje uvijek treba istaknuti i nagraditi.

„Nagrada Oskar znanja zapravo je poruka da se rad i trud uvijek isplate jer postići zavidne rezultate nije moguće bez puno odricanja. Izvrsnost treba poticati, a svi župani složili su se da je ova dodjela izniman način da to na nacionalnoj razini i učinimo. Prioriteti svake županije svakako su obrazovanje i osiguravanje europskih obrazovnih standarda i jednakih mogućnosti školovanja za sve učenike. To se trudimo postići sufinanciranjem prijevoza i osiguravanjem uvjeta za one slabijeg socijalnog standarda. Vaše mišljenje je važno, zato županije potiču mlade da se uključe u donošenje odluka kroz savjete mladih. Ulaže se u obnovu i izgradnju novih škola, stipendiraju se i deficitarna zanimanja kako bi se mladi vratili u svoju sredinu koja im ima što ponuditi. Nadam se da ni vi nećete zaboraviti odakle potječete“, rekao je učenicima predsjednik Hrvatske zajednice županija Pauk i zaključio: „Svojim uspjesima pokazujete nam da je Hrvatska u dobrim i sigurnim rukama. Mi već danas možemo puno naučiti od vas i biti ponosni što ste naša mladost.“

Ove je godine na državnim natjecanjima i smotrama sudjelovalo gotovo 8.000 učenika osnovnih i srednjih škola pod budnim okom gotovo 3.000 učitelja i nastavnika mentora koji su ih pripremali i usmjeravali kako bi postigli vrhunske rezultate.

Uz Hrvatsku zajednicu županija, svečanu dodjelu Oskara znanja omogućili su Agencija za odgoj i obrazovanje te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Podsjetimo, jučer je Oskare znanja primilo 345 najuspješnijih učenika na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju te njihovih 220 mentora.

Izvor: www.poslovni.hr | Foto: Slavko Midžor / Pixsell