fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Ministarstvo turizma dijeli 4 milijuna kuna bespovratnih potpora, ovo su kriteriji

Sufinanciranje se nastavlja u 2021. nakon lanjske pauze uzrokovane pandemijom i ograničavanjem trošenja proračunskog novca.

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava u programu cikloturizma na kontinentu u 2021. godini, za što je osigurano 4 milijuna kuna.

Novac je namijenjen javnom sektoru, jedinicama lokalne uprave u županijama na kontinentu. Kako pojašnjavaju u Ministarstvu, financira se među ostalim izrada prometnih elaborata u svrhu trasiranja i označavanja cikloturističkih ruta, signalizacija, uređenje cikloturističkih ruta i postavljanje servisnih stanica za popravak bicikala, izrada projektne dokumentacije za dogradnju i i izgradnju staza, ali i izradu standarda za „bed&bike“ smještajne objekte, te gradnju i uređenje bike parkova.

Ministarstvo sufinancira do 90 posto troškova, minimalni iznos bespovratnih sredstava iznosi 100 tisuća, a maksimalni 400 tisuća kuna.

Pošto je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora temeljem Programa razvoja cikloturizma na kontinentu u 2020. godini obustavljen u svibnju prošle godine radi pandemije i ograničavanja korištenja proračunskog novca, Ministarstvo ovim javnim pozivom ima intenciju završetka realizacije operativnih planova razvoja cikloturizma županija (2017.-2020.), ističu u MINTS. Javni poziv otvoren je do 25. ožujka.

Izvor: Poslovni.hr