fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Moguće je otvaranje više od 1000 novih radnih mjesta

S novim planiranim zapošljavanjima Spačva će imati 820 zaposlenih. Imamo tražene finalne proizvode, osigurano tržište i sva dodatna sirovina koju uspijemo zadržati na našem prostoru znači otvaranje novih radnih mjesta, rekao je Faletar.

Pametnim i učinkovitim korištenjem šume moguće je otvaranje preko 1.000 novih radnih mjesta u lokalnoj drvnoj industriji. Rečeno je to na Skupštini Drvenoga klastera „Slavonski hrast“ na kojoj su se drvoprerađivačima predstavili novoimenovani član Uprave Hrvatskih šuma Ante Sabljić i voditelj Uprave šuma podružnice vinkovci Damir Dekanić. Bila je ovo prilika i da se još jednom podsjeti kako je Spačvanski bazen najveća šuma hrasta u Europi te da europljani slavonski hrast često nazivaju i „Zlatni hrast“ što dovoljno govori o njegovom značaju i ulozi, piše Večernji list.

-Objavljene su kvote drvne sirovine po kupcima i vrstama. Pokušali smo biti što pravedniji kod raspodjele sirovine, međutim nemoguće je svima udovoljiti. Naša je namjera da iz sustava maknemo preprodavače drvne sirovine i zato ćemo pojačati kontrole. Pravim finalistima želimo osigurati dovoljno sirovine, u 100-postotnom iznosu za njihove potrebe. Tu trebamo pomoć drvoprerađivača jer samo zajedno možemo postići te ciljeve. Zato Hrvatske šume žele partnerski odnos s drvnom industrijom, rekao je Sabljić.

Novoimenovani voditelj Uprave šuma Vinkovci Damir Dekanić rekao je kako će ovaj mjesec završiti s 50 novih djelatnika te da se radi uglavnom o sjekačima.

Predsjednik Drvoga klastera “Slavinski hrast” Josip Faletar, koji je i predsjednik Uprave Spačve, istakao je kako je uloga klastera spajanje šumarstva i drvne industrije u interesu lokalne zajednice i to kroz održivi razvoj, zaštitu okoliša i povećanje konkurentnosti šumarstva i drvne industrije pametnim korištenjem vrijedne drvne sirovine.

– S novim planiranim zapošljavanjima Spačva će imati 820 zaposlenih. Imamo tražene finalne proizvode, osigurano tržište i sva dodatna sirovina koju uspijemo zadržati na našem prostoru znači otvaranje novih radnih mjesta, rekao je Faletar.