fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Muzej iluzija kao hrvatski turistički izvozni proizvod

Priča koja je krenula iz Zagreba, kroz model franšize, širi se po cijelom Svijetu. A nakon osvajanja New York-a, Muzej Iluzija otvorio svoja vrata i u Kini piše turistički portal Hrturizam.hr

Na prestižnoj lokaciji u Šangaju, u neposrednoj blizini znamenite obalne šetnice The Bund, otvoren je 16. Muzej iluzija, 14. u svijetu i prvi u Kini.

Riječ je o dosad najvećem prostoru ovog Muzeja koji je stekao svjetsku popularnost u samo četiri godine od otvaranja svojih vratiju u Zagrebu te postao naš turistički izvozni proizvod.

Šangajski Muzej iluzija započeo je s radom već tri mjeseca nakon potpisivanja suradnje između osnivača Muzeja iluzija i kineskog partnera, dugogodišnjeg promicatelja hrvatsko-kineske gospodarske suradnje, Caija Yua, na marginama dubrovačkog sastanka na vrhu Suradnje 16+1. Namjera je kineskog partnera u suvenirnici Muzeja iluzija nuditi i hrvatske proizvode kako će oni postajati dostupni na kineskom tržištu.

HrTurizam

Stalno se kroz medije ističe interes kineskih investitora, jačanje veza između Hrvatske i Kine, plasmanu naših usluga i proizvoda na kinesko tržište, a upravo je otvaranje Muzeja Iluzije u Kini, jedan od konkretnih uspješnih gospodarskih pomaka koji je rezultat ukupne pozitivne klime između pozitivnih odnosa Hrvatske i Kine.

Samo neke činjenice govore tome u prilog. Godina kulture i turizma između Hrvatske i Kine koja će se u studenom obilježiti i u Šangaju, u prigodi 2. Međunarodne izložbe uvoza u Kinu (China International Import Expo), hrvatska nazočnost u Šangaju s predstavništvima HGK i HTZ, prijateljska suradnja između Zagreba i Šangaja koja će dogodine imati 40. obljetnicu, dubrovačku SUmmit 16+1, uspostavljenu suradnju turističkih zajednica između Šangaja i Opatije itd…

Muzej Iluzija sa svojom odličnom pričom i konceptom franšiza probio je sve globalne granice te s trenutno 16. lokacija u svijetu ne bi me iznenadilo da kroz par godina ukupnom broju franšiza na kraju dodano još jednu nulu. Ustvari siguran sam kako će upravo ta vijest uskoro krasiti sve naslovnice medija..

Izvor: Hrturizam.hr